maanantai 1. tammikuuta 2018

Metreittäin mattoja


Viime vuodelta muutama mattoprojekti. Tämä on tehty töissä, Käsityökeskuksella.
Tuli tilaustyö, jossa haluttiin kuvassa näkyvän maton tyylinen uusi matto. Vanhassa matossa oli materiaalina pääosin räsyä ja valkoiset raidat oli muovia. Minulla oli materiaalina trikookude samalla värimaailmalla.


Ohuet raidat on aika työläitä..


Alkuperäisessä vain musta ja valkoinen raita toistui säännöllisesti, joten pidin siitä ajatuksesta kiinni ja lähdin testaamaan.
Erilaisia raidoituksia. Kuteet olivat eri paksuisia, joten sekin vaikutti raitojen ulkonäköön. Ihan mielenkiintoisia kokeiluja.


Eihän se yks yhteen ole, mutta mielestäni tavoitin uuteen saman "tunnelman" ja olin tyytyväinen lopputulokseen.


Seuraava matto (jälleen tilaustyö Käsityökeskuksella) olikin helpompi toteuttaa. Asiakas oli valinnut mallin ja värit. Ei tarvinnut kuin sumplia värijärjestys ja alkaa paukuttaa..


Ei, nämä ei ollut asiakkaan valitsemat värit vaan tämä on minun tekemä matto vuonna kuokka ja kirves. Tein loimen loppuun hillityn maton trikookuteista, jotka jostain syystä olivat jääneet hyllyyn.. Migreenimatoksi kutsuin lopputulosta 😂
Mutta tuota tehdessä tuli raidoitustekniikka tutuksi.


Järjestin värit niin, ettei musta ja valkoinen raidoittunut keskenään. Molemmat harmaat valkoisen ja mustan kanssa muodostivat siten isomman mustan ja valkoisen rannun.. 


Kahdella sukkulalla kudottaessa tulee siisti reuna.
Tässä näkyy hyvin se ajatus mustasta ja valkoisesta raidasta.


Kelpaisi tällainen kyllä omaankin talouteen. Tosin liian iso miedän pikkuiseen keittiöön.. Tästä nimittäin tuli keittiön matto.


Väliin hieman virkkausta.


Virkkasin kukkia, ympyröitä, lehtiä.. ja liitin ne yhteen. Ympyräksi. Vaikka tämän maton voi kasata vaikka soikioksi jos se sopii paremmin huoneeseen.


Tykkään. Ja värihän voisi olla vaikka... kaikki värit. Kässäkeskukselta saa ohjekirjasen mistä löytyy tämäkin matto.
Välitöinä kirjovirkkausmatto. Keltaista koska harmaa loppui kesken...
Kursseille malliksi tehty maalattu matto. Eli tein shapluunan ja maalasin kangasväreillä. Tässä on mahdollisuuksia vaikka minkälaiseen kuviointiin yhdellä tai useammalla värillä. 
Yksinkertaisimmillaan shapluunan saa vaikka maalarinteipistä. Vaativampiin kuvioihin kannattaa hankkia esim kontaktimuovia.
Leveissä puissa musta loimi, sidoksena palttina ja ruusukas. Tein pienen kokeilun ja ehdin vain haaveilla raidallisesta matosta, missä on ruusukasraitoja "tavallisten" raitojen joukossa. Jonain päivänä kudon itselleni sellaisen...Tässä oli vuoden 2017 antia. 
Olen ollut luokattoman laiska täällä blogissa. Facebookkiin on niin helppo päivitellä tekemisiä, että tämä on jäänyt ihan syrjälleen. Ja nyt kun  Huuhaapuuhaa löytyy instastakin.. Katsotaampa josko lähtisi taas uudella energialla homma liikkeelle. Ainakin itsellä tuntuu olevan kipinää niin kirjoittamiseen kuin piirtämiseenkin. Erilaiset kädentaidot virkistää..
Kudontaa olisi päivittää lisääkin, joten sitä varmaan seuraavaksi 😊


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti