keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Olipa kerran kaappi

Eteinen laitettiin pari vuotta sitten, nyt vuorossa sisäeteinen. Miksikä sitä kutsutaan? Aula? Tuntuu isommalta tilalta kuin meidän... eteinen. No, tila missä on hemmetisti ovia, kaappi...

Jep. Rempan ohella kaapista asiaa tällä kertaa.. Laitan heti alkuun ennen ja jälkeen kuvan.


Ja heti alkajaisiksi voin sanoa, että jos tulee tunne "taas on pilattu hyvä kaappi maalaamalla.." jne niin ei tarvitse kertoa. Olen kuullut kaiken!
Mies motkotti minull hienoista koivun puukuvioista jotka "on sääli maalata piiloon". 
Joo-o! Kun tätä kaappia vahtasin kirppiksellä, en kytännyt hienoja kuvioita vaan vahvaa rakennetta, muotoa, kokoa ja tilavuutta. Aikani kytättyäni tein tarjouksen ja kaappi lähti muutamalla kympillä. Ei varmaan kelvannut kellekkään muulle?
Pitkään se on rumottanut eteisen nurkassa, häpeillen, pissankeltaisena.. Kunnes tänä keväänä aloin puuhaamaan eteisen remppaa.


Maalasin seinät.


Ovikellon alta paljastui pala historiaa. Alimmaisena punainen, sitten harmaa. Harmaan minä maalasin vaalean vihreellä koska harmaa oli aika kulunut ja likainen. Nyt vaaleanvihreä on sitten maalattu valkoiseksi.


Kaapin alla oli toinen pala. Muovimaton alla olisi ollut lautalattia. Se olisi ehdottomasti otettu esille jollei muovimaton jokaista neliösenttimetriä olisi liimattu kiinni. Ei yhtään kiinnosta alkaa hiomaan.. Tuoreessa muistissa vielä kesä jolloin hiottiin yläkerran rappukäytävä. Siinä oli kokolattiamatto. Liimattu. Joka kohdasta. Tiukasti.


Kaappi oli kannettava ulos. Piti kuitenkin jättää katon alle. Kesän kelit...
Pinta hiottiin (motkotimotkotimotkoti), maalattiin tartuntamaalilla, hiottiin, maalattiin ja vielä hiottiin ja maalattiin. Kaappi ja ovet.


Sillä välin kun minä yritin estää kissaa livahtamasta ovenraosta ja telasin kaappia ja ovia (tuolla TOSI kätevällä pikkutelalla, jota kuulema ammattipiireissä sanotaan "papin mulkuksi"..)  mies touhusi lattian parissa.


Käytetäänköhän ammattipiireissä hanskoja... Onneksi oli satamatta yhden aamupäivän, että sai leikattua muovimaton ulkona. Helpotti aikalailla!


Taas ennen ja jälkeen. Ihan samanlaista kuin keittiön lattia ei löytynyt enää mistään. Nuo mattomallit alkaa olla yhtä vaihtuvaisia kuin lankojen värit... >:/
Ja vaikkei käytetty pisaraakaan liimaa niin matto on yhä paikoillaan.. ;)


Löydätkö kuvasta vasaran?


Sittenhän se kaappi kannettiin sisään. Laitettiin ovet takaisin paikoilleen ja asennettiin magneetit reunimmaisiin oviin jotka aukeilevat itsestään..


NAUlakko on löytö Runnin rompepäiviltä. Ruvattiin ne kiinni hännästään ettei lähde kenenkään kauluksen mukana..


Löytö Sukevan rompepäiviltä. Rötväsin pullollisen mattavalkoista pintaan. Ei pissankeltaista koria uudenkarhean harmaan kaapin päälle...


Nupit on Indiskasta. Ei ollut aavistustakaan kaapin väristä kun ostin nupit. Joskus. Johonkin.
Pitää etsiä kolmanteen oveen jotain samanlaista..


Sitten mallailtiin hyllyt paikoilleen. Jokaisella hyllynkannattimella on oma paikkansa, jokainen hylly kuuluu vain yhteen paikkaan. Myönnän. Käytin vasaraa ja hermostuin. Pari kertaa.
Hyllyt paikoillaan. Hienoa, mutta ovi ei pysy kiinni... MISSÄ VASARA!!!!


Kun ovi jälleen pysyi kiinni, rauhotuin ja maalasin hyllyjen päädyt harmaiksi. Siistimmän näköinen :)
(Ja huom!huom! ovet on maalattu myös sisäpuolelta)


Keskelle siivouskomero.
Kolmanteen pitää vielä hommata korit. 


Lattia, seinät, kaappi... :) Onnellinen.
Sisustusjutuja pitää ajatella kunhan saa remonttisotkut siivottua. Ovet menee vielä syksyn aikana maalaukseen.


Siinä kävi näin. Kun maalasin seinät valkoiseksi, muuttui ovet pissabeigeksi. Ihan varmasti ne oli valkoiset kun seinät oli vihreät!!!!


NAUlakko vai nuppi, kas siinä pulma..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti