sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Harmaa talous


Mummin virkkauksia taas hyödyntämässä. Yhdet verhot löytyy täältä*klik*
Olen niin onnellinen että nämä on säilytetty ja (ennenkaikkea) olen saanut ne käsiini!!
Nyt tein vähän radikaalimpia temppuja virkkauksille, mutta ajatuksena on että mielummin käytössä kuin kaapin perukoilla happanemassa!!!


Nukkumahuoneen remontti on edennyt siihen vaiheeseen että saan miettiä verhoja. Jipitijapiti!!
Kaivoin esille isoimmat palat virkkauksia ja niitä oli kolmet. Kahdet mummin virkkaamat ja kolmas (vasen ylänurkka) iiiso parivuoteen päiväpeitto. Joka kuuleman mukaan on ostettu romaninaiselta. Ison dissasin heti, en raski leikellä. Laitettiin vanha rullaverho paikoilleen ja ostin tangon.
Eikun sovittelemaan kahta pienempää palasta.


Valkoinen.


Kellertävä.

Mulle iski heti tuo jälkimmäinen (mielessä myös neliönmuotoiset virkatut sängynvierusmatot...). Mutta väri tietysti väärä :/


Ravasin useamman liikkeen ennen kuin löysin Dylonin konevärjäykseen sopivaa antiikinharmaata.
Halusin tulokseksi vaaleanharmaan, en lähes mustaa harmaata, joten ajattelin laittaa tavaraa koneeseen sen mukaisesti.
Tummaan tulokseen paketissa sanottiin painoksi 600 g kuivaa kangasta/pkt. Vaaleampaan tulokseen 1200 g kuivaa kangasta/pkt.
Verho painoi 1700 g. En kuitenkaan uskaltanut ihan yhdellä paketilla alkaa värjäämään jottei lopputulos ole läikikäs. Joten rätnäilin sitten niin, että laitoin kaksi pakettia väriä ( 500 g suolaa) ja päiväpeiton lisäksi noita samoja virkattuja lappuja irtonaisina 10 kpl (ajatuksena vaikkapa tyynynpäällinen..?) ja hetken pengottuani löysin vaippaharsoja 6 kpl. Eivät ole olleet vaippakäytössä vaan lähinnä "pukluualustoina"..
Ei hajuakaan mitä niistä teen, mutta nyt mulla on ihanan värisiä vaippaharsoja :D


Kastelin kaikki ensin huuhteluohjelmalla, laiton värit ja suolat ja niiden perään kankaat koneeseen ja pyöräytin esipesuttoman ohjelman neljässäkympissä. Ja normaali pesu päälle.
Pesukoneessa lopputulos näytti pelottavan tummalta, mutta pesun ja kuivauksen jälkeen olen ollut yhtä hymyä.
Hymyilin yhä ommellessani käsin verhokujaa!! Eli taitoin ylimmäisen kuvion kahtia ja ompelin pienenpienin pistoin nurjalta. Käsin.
Käytin muuten pesukoneen pesuun kristallisoodaa ja kuuminta pesuohjelmaa. Tiivisteet jouduin hinkkaamaan käsin, mutta muuten tuli puhdasta kertahuitasulla.


Peittää hyvin ruman rullaverhon.


Tarviin päiväpeiton..


Tapetti ja verho tykkäävät toisistaan ';)
Ja minä tykkään katsella tätä symbioosia..


Helmat ei viistä lattiaa.
Arkku on vanha. Ostin sen muutamalla eurolla poistomyynnistä kun siihen oli tullut kanteen naarmuja. Nyt se löysi paikkansa!


Tarviin sen päiväpeiton!


Mulla on ehken hitusen leveämpi hymy...

Vielä puuttuu jokunen lista yms pientä näperrystä. Kunhan ne valmistuu laitan kuvia huoneen muistakin nurkista :)2 kommenttia:

  1. Aivan mahtavan ihana huone teillä nyt, tuo verho sopii täydellisesti. Kauniin värin saitkin siihen (Y) Ihana tapetti ja arkku on piste iin päällä :)

    VastaaPoista