sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Halpaa, halpaa..Yritän välttää saarnaamista ja tuputtamista, mutta erittäin mielelläni puhun aiheesta kasvisruokailu. Ja kasvissyöjänä minulta löytyy käytännön tietoutta jo parin kymmenen vuoden takaa. Tykkään tehdä ruokaa, kokeilla uutta ja puhua aiheesta :)
Yleensä keskustelu on asiallista ja mielenkiintoista, mutta joskus vastapuolen argumentit lihansyönnille ovat naurettavia. Pahimmasta / parhaimmasta päästä on "Syöväthän apinatkin toisiaan" !?!?!?!?!?!?!? Tässä vaiheessa on nostettava kädet ylös ja antaa hänen elää maailmassa missä apinoiden kannibalismi muokkaa ihmisten ruokavalion.. Näillä ihmisillä fiktio korvaa faktat ja kun ei osata perustella lihan välttämättömyyttä ruokavaliossa heitetään nämä tuulesta temmatut idioottimaisuudet kehiin! Lopetan yleensä keskustelun lyhyeen..
Mutta viime aikoina olen taas useamman kerran törmännyt väitteeseen että "Ei minulla vain ole varaa olla kasvissyöjä" ja tähän minä väitän vastaan. Topakasti! Minulla ei ole varaa olla olematta..
Paljonko maksaa pussi linssejä ja nippu porkkanoita? Sillä ne ovat seuraavan arkipöperön pääraaka-aineet. En ole laskenut, mutta väitän ettei tule esim jauhelihakastiketta kalliimmaksi. Päinvastoin..


Silmänruoka tulee samaan hintaan..
Pilkoin 3 - 4 porkkanaa öljyn ja linssien kanssa pannulle. Linssejä noin 2 dl.


Kuullottelen ja maustan.
Riippuu käyttämästäni tuorejuustosta että mitä mausteita käytän. Jos kaapissa on maustamatonta tuorejuustoa laitan luomu kasvisliemikuution, musta- ja viherpippuria, persiljaa ja basilikaa. Jos taas juusto on maustettua niin jätän ainakin liemikuution pois.
Kuullottelun jälkeen lisään vettä noin ½ litraa ja annan kiehua pannulla pienellä lämmöllä kunnes linssit ovat kiehuneet läpikypsiksi eli muussaantuneet. Tarvittaessa lisään vettä.


Sitten lisäilen tuorejuustoa nokareina.. noin 100 g.. ja annan kastikkeen vielä muhia hetken.
Kastike sopii riisiin, perunaan, pastaan... Pastan kera tarjotessa saatan sulattaa joukkoon enemmänkin juustoa. Varsinkin jos jääkaapista löytyy jotain kannikoita.


Ei tullut kalliiksi eikä ollut edes vaikea! Perus arkiruokaa ja herkullinen lisäke Raasteesta.
Passaa myös gluteenittomaan ruokavalioon ;)


1 kommentti: