lauantai 15. maaliskuuta 2014

Se on niin tätä taas

Tänä vuonna ei sitten laiteta siemenistä asti paljoo ja taimiakin vain muutama; kurkut ja kurpitsat.. Muistan jutelleeni.


Noita siemenpusseja alkoi ilmaantua joka kauppareissun yhteydessä.
Ihan asioikseni lähdin hakemaan minimunakoisoa. Kun sitä ei löytynyt meni pasmat sekaisin.. Mukaan lähti munakoiso (medium kokoa), papuja, salkoruusu, sormustinkukka, kanarianköynnös, yrttejä, kasvihuonekurkku, amppelitomaatti.. Ja vielä jäi ostamatta porkkana ja maissi. Uskaltaako sitä siemenhyllylle enää mennä :'I  Viheltäen Laura Braniganin Self Controllia...


Pyyhkäisin potituskoneesta vuoden pölyt, laitoin siemenet taimimultaan ja aloin tehdä potteja valmiiksi. Kasvihuonekurkun ja munakoison istutin suoraan potteihin.
Nyt on myös amppelitomaatit ja chilit poteissa. Itämässä kukkasia ja yrttejä. Muiden kanssa saa malttaa vielä.
Kun nämä itävät potitetaan täytyy vetäistä taas tilapäinen taimitaso esiin: silityslauta. Muovi tai kerniliina päälle ja ikkunan eteen. Ei tarvitse ainakaan kuukauteen potea huonoa omaatuntoa silittämättä jättämisistä.


Chili ja tomaatti

Yksi kevään projekteista on saatettu alulle, nimittäin pergola. Eli olen kuvin ja paljon selittäen tehnyt miehelle suunnitelman selväksi. Pienin muutoksin ajatukseni on mennyt läpi :) joten toiveissa on saada viime syksyn alekorista pelastettu köynnöshortensia lopulliselle kasvupaikalleen. Talven tämä limekukkainen hortensia on viettänyt kasvimaalla.
Yhden alekasvin osto voi poikia melkoisia projekteja ;)3 kommenttia:

 1. Moikka!
  Tiedä tasan tuon tilanteen...Nimimerkillä "mihin oikein istutan kaiken tämän...". Tänään menin ostamaan taimimultaa ja kauppakassiin eksyi ihan todella "välttämättömät" 10 uutta siemenpussia..
  Mutta, onko nuo sinun sanomalehti viritykset ilman pohjaa? Mulla ei ol tuommoista vehjettä , mutta tahtoisin tehdä sanomalehdestä istutusruukut siemenille. Onnistuu varmaan ihan käsinkin vääntämällä?
  Mukavaa kevättä, terveisin turiseva tellervo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervehdys tellervo :)

   Noissa on pohja. Taittelen sanomalehden helmat potin alle ja pyöräytän sitä muutaman kerran potituslaitetteen pohja-osaa vasten. Kun laittaa mullat niin tulee ihan jämäkkä paketti.

   Käsinkin toki onnistuu, mutta hyvä apuri on esim viinipullo ;) tai sopivan kokoinen lasipurkki. Jos pohja ei meinaa asettua pöytää vasten painamalla niin pistä pieni pala maalarinteippiä :)

   Niin, ja lisävinkkinä: Taitan tuon yläreunan kaksinkerroin. Tulee kestävämmät reunat. Märkä potti on aika hapero, mutta kaksinkertainen reuna auttaa paljon. Itse tykkään!

   Aurinkoista kevättä sinnekin päin :) ja mukavia istutteluja!!

   Poista
 2. Kiitos vastauksestasi!
  Eilen illalla rupesin niitä käsin väsäilemään , ja käytin teippiä hiukan apuna, mutta sitten iski toivottomuus.
  Näin paljon siemeniä ... näin paljon aikaa mennyt...ja näin vähän pikku sanomalehti ruukkuja...Päätin että ostan kaupasta pikkuisiä maatuvia "turveruukkuja" ainakin jonkin verran lisäksi.
  Mutta kiitos taas kerran sivuistasi, täältä löysin innostuksen sanomaledistä väsäilyyn. :)

  VastaaPoista