sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Ex - liiteri

Tätähän se kaikki oli pitkän aikaa.. Betonia, villaa, lautaa, muovia, kuivaamista ja tuulettamista. Ja ennen näitä sisähommia oli ulkohommia, eli mutaa, hiekkaa, putkia ja letkuja... Eli paljon on mennyt kahvia ja tupakkaa..

Katon maalaaminen efektimaalilla oli ihan mielenkiintoinen projekti.
Maalikaupassa valkattiin pintaa. Kivan näköinen rapattu pinta peittäisi (hämäisi silmää) katon "pienet" epätasaisuudet. Sepä siis.. 
Kellarissa sitten purkki auki ja eikun hiertämään maalia kattoon. Ei kestänyt kauaa tajuta ettei efektimaali ollut välttämättä kovin hyvä idea kattoon. Siis jälki oli ihan mainio, mutta työn ja tuskan takana. Ja varmaan neljäsosa ämpärin sisällöstä roiskui hangatessa lattialle, vaatteille, hiuksille, käsille... Taas ollaan yhtä asiaa fiksumpia!


Sitten alettiin päästä vaiheeseen josta jotain tajuan minäkin. 
Seiniin tuli kipsilevyt, jotka maalattiin valkoisiksi. Lattiaan muovimatto jonka värin ja kuvion poika itse valitsi. Kuten myös tapetin. Annetuista vaihtoehdoista.


Tapetin kuviot näkyvät suorassa valaistuksessa näin selvästi. Muutoin kuvio erottuu himmeämmin.


Tapetoitua seinää vastapäätä on sisääntulo ja näkymä oli jossain vaiheessa tämä. Tuossa jo tosi paljon tehtynä alkutilanteeseen nähden.
Huone on L:n muotoinen ja pienempään sakaraan tehdään hylly ja vaatekaappi. Vanhoja paneleita (ovesta irroitettuja) käytettiin mahdollisimman paljon hyödyksi. 


Välivaihetta yläkuvassa.  


Päätyyn tulevaan vaatekaappiin saatiin ovet lahjoituksena. Ne eivät kaivanneet kuin hieman maalia. Ovien liukukiskot tehtiin itse. Päälle tulee avohylly.


Tässä on jo maalia sudittuna ja sähköjä vedettynä. Vielä kerros maalia, listoja, kaapin viimeistely..


Tässä entisen liiterin ovi. Mies teki oveen aukon ja laittoi siihen lasin. Lasi on vanhasta saunan ikkunasta.


Puuttuu kahva ja maalia, mutta näyttää jo ihan kivalta.

Vielä riittää tekemistä ennen kuin pääsee lisää sisustamaan. Palataan sitten asiaan :)


Jos aika käy odotellessa pitkäksi niin aina voi sutia lisää maalia alakerran käytävän seiniin. Huoh... No, pitkä talvi edessä ;)perjantai 20. syyskuuta 2013

Ompelukoulu

Koulu alkoi noin kuukausi sitten ja ahkeroitu on kovasti, tottakai!
Puseron tein keväällä ja nyt jatkoin tekemällä irtokauluksen koska puserossani ei ollut ko lipareita, mutta se piti kuitenkin osata. Joten tehty!
Materiaalioppia on käyty läpi ja kotitehtävänä minulla on mm. erilaisten pintojen ja vaatteiden piirtämistä. Sen ohella taas kuositteluja ja kaavoja. Tein myös hameen kaavat omilla mitoilla. 
Nyt siis vuorossa hame!
Aika harvoin käytän hameita, joten koko kesän on mietityttänyt, että minkälaisella hameella olisi käyttöä. Hame ei saa olla joustomateriaalia ja pitää olla vetoketju ja vuori.. 
Ostin farkkukangasta, mutta kun löysin komeroita siivotessa (!! kivaa kesäpuuhaa) lasten vanhoja farkkuja päätin hyödyntää niitä hamessa ja säästää kankaan housuihin. Siitähän se ajatus taas lähti..


Tässä sommittelen farkuista kaavan avulla sopivia kohtia. 
On melkoista palapeliä!! Piti merkitä osat hyvin, että sai jotain tolkkua palojen järjestykseen. Nehän eivät suinkaan ole identtisiä!
Tähän jäin tänään ja maanantaina pääsen jatkamaan!


Palat ommellaan kaksoistikkauksella ja hameeseen tulee taskut ja piiiitkä vetoketju :)
Malttamattomana..


sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Eteinen

Tähän väliin sellaista harvinaisuutta kuin loppuun asti saatu remontti.. Jos kiinnostaa tilanne mistä lähdettiin niin *klik*


Löysin vihdoinkin oikeanlaisen verhon eteisen kaappiin. Ja ihan omasta komerosta...


Tuo "black cat" verho on saatu kaverilta vuonna kuokka ja kirves. On roikkunut useamman asunnon verhona, tilanjakajana tms. Jossain muuttojen välissä hautautui laatikkojen pohjalle. Kunnes tänä kesänä muistin unohtaneeni.
Ja kesän aikana pyöreästä pitsilampusta tuli puolipyöreä. Leikkasin pallosta pohjan pois.


Verhon takaa löytyy Ikeasta hankittu korihyllystö. Koreissa lasten hatut, hanskat, kypärät.. Kangaskassit, sateenvarjot ym. ym. Vieressä on tila takeille ja kengille. Tosin siellä on myös mattoja, rullaluistimia.. Nyt mukavasti poissa silmistä!!!!
Kaapin päälle täytyy hakea vielä yksi musta säilytyslaatikko Ikeasta..


Ikeasta ovat myös nuo ikkunan alle asennetut kenkälaatikot. Olen ollut niihin todella tyytyväinen! Niihin mahtuu monet lenkkarit jemmaan!!
Ja ei, ikkunoiden eteen EI tule verhoja!!!


Oven ja ikkunan väliin laitoin Dalin julisteen krumeluurikehyksissä, kirppikseltä löytyneen naulakon ja liitutaulun. Sekin vähän krumeluuria..


Ikkunaa vastapäätä on miehen tuunaama lipastopenkki.. Vai millä nimellä sitä oikein kutsuisi?


Löytöjä ja muistoja nämäkin..


Kuten tämä Meksikolainen (?) kissapossu. Tehty ilmeisesti kookoksesta. Takapuolessa iso puutulppa :) ja päällä kolikkoaukko.


Enkä malta olla laittamatta loppuun kuvaa hortensiasta, joka kukkii minulla ensimmäistä syksyä (istutusvuotta ei lasketa...).
Uusin hankinta on lime köynnöshortensia, joka talvehtii kasvimaalla ja pääsee ensi keväänä omalle paikalleen :)lauantai 7. syyskuuta 2013

Syksyn avaus


On ollut niin pitkä tauko ettei oikein tiedä mistä alottaisi..
Puuhattu on ja alan juttuja pikkuhiljaa purkamaan tänne. Ei niin kiirettä etteikö välillä olisi ehtinyt jotain tekstin tynkää laittaa, mutta jonkinlainen väsymys on päällä. Väsymyskään tuskin oikea sana, mutta varmaan lähinnä..
Loppusuoralla mennään ja pitäisi pitää ajatukset kasassa, olla luova, oppia uutta, käydä töissä, koulussa, viettää aikaa lasten kanssa, tehdä kotihommat ja auttaa remontissa... Ja ja ja ja... Ei kyllä ole oppisopimusopiskelu helppoa. Varsinkaan näin varttuneessa ja lapsellisessa iässä! Valivali.. ;)

Mutta yhä on valmistuminen kirkkaana johtotähtenä ja sinne suunnataan vaikka ilman kompassia ;)

Jospa aloitan Pielaveden käsityökeskuksen syyskauden kurssituotteista.


Eli teemana on mosaiikkilyhdyt ja pallot. Myös erilaiset valaisimet (takana) paperinarusta, taulu ja tyynynpäällinen pampuloiden ja huovuttamalla..Pallon tekeminen oli valtavan mukavaa. Lyhdyn ajattelin itselleni vielä tehdä, joten siitä saattaa tulla myöhemmin lisää. Astia ja tarvikkeet ovat jo hankittuina, aihe ja aika hakusessa ;)


Paperinaruvalaisimen ja siinä roikkuvat lumihiutaleet tein kesän aikana.


Näyttelyssä on esillä myös erään ahkeran ja taitavan asiakkaamme virkkauksia (yläkuva).
Minulla on myös kotosalla tekeillä tuo samainen mustavalkea liivi. Joten siitä saattaa tulla enemmän myöhemmin ;) Ohje on uusimmassa Novitan lehdessä (syksy -13).
Koetin tehdä tuosta vihreästä Pirtin kehräämön langasta samaa liiviä, mutta tuo Pirtin lanka oli paksumpaa kuin ohjeen Nalle-lanka, joten purkamista tiedossa.. No, minulla on paaaljon vihreää meleerattua villalankaa ;)
Alakuvan ympyräliivi (yläkuvassa sama vihreänä takaapäin) on Paulan tekemä. Moni on jo tehnyt oman.


Syyskauden avajaisiin ehdimme myös koota uuden näyttelyn. Saimme sitä varten vuosikalenteripyyhkeitä eräältä asiakkaalta.


Vuodesta 1964..


..tähän päivään.


Muutama vuosi puuttui välistä mutta millenium löytyi!

Tein ennen lomaa (huoh..) tuolinmaton ja toisen sain valmiiksi ennen syyskauden avajaisia. Ihan silkkaa tasa- ja mummoraitaa ohkaisesta matonkuteesta.Sen simppelimpää tuskin on..
Väri valikoitui tulevan roosasukkatapahtuman kautta :) Ja siitäkin lisää myöhemmin..


Ja tässä mies jonka kanssa vietin kesällä paljon aikaa. Hänet ja hänen kaverinsa esittelen teille, nii-in, myöhemmin :D


P.S. Yritin muokata sivuja selkeämmiksi, toivottavasti meni oikeaan suuntaan...? Ei saa hermostua, jatkan vielä!! Kommentoikaa jos jotain omituista/hyvää/huonoa :)