perjantai 1. marraskuuta 2013

Tip tapLupailin syyskauden avajaisissa kertoa lisää aikaa vievästä ukkelista ja sen kavereista. Nyt alkaisi olla sen aika..
Yksi näyttö on jälleen taputeltu ja se liittyi oleellisesti näihin tyyppeihin.

Tonttu nro 1

Eli näytön aihe oli tuotekehitys ja ajatuksena, että teen syksyn Tonttupajakursseille mallit tontuista ja samalla ohjaajan ohjeen. 
Materiaaliksi tuli villa ja tekniikaksi neulahuovutus. Aloin kesällä tekemään. Haeskentelin ohjeita kirjoista ja netistä. Ja tekemällä opin.
Ensimmäisestä tuli aika topakka huopikkaineen ja lapasineen. Mutta ihan ok ukkeli. Opetti minulle että les is more. Ainakin superlonin suhteen...


To be or not to be..


Tätä kakkosukkelia tehdessä oli hurjan hauskaa. Naama ja olemus vain puskivat läpi. Tuo hipahtava ukkeli virnuili minulle alusta asti..
Tässä les is more hiusten suhteen?? No, pulisongit ja takatukka sentään..
Sitten loppui hauskanpito ja oli näytön aika! 
Pidettiin alkupalaveri. Esittelin ajatuksiani, sain palautetta ja aloin työstämään. Tein näyttöä minkä ehdin töiden ja messujärjestelyiden lomassa. Lähettelin infoa projektin vaiheista kaikille, mutta taisi messukiireet viedä huomion tontuista. Sain aika vapaat kädet...
Pidin syyslomalla kesälomaviikkoni, jonka aikana sain pukerrettua näytön yhden osion (KLIK) lähes valmiiksi.
Otin kymmeniä vaihekuvia ja tein ohjeet. Tästä ja TonttuTursottajasta. 
Tursokkeen ohje tuli valmiiksi noin ½ tuntia ennen kurssin alkua ja ohjaajan ohje tähän neulahuovutettavaan vain pari tuntia ennen näyttöä! Että jos haluatte kuulla lisää aiheesta "viime tipassa" voin kertoa siitä paljonkin ;D Onneksi on se viime tippa.


Joskus sitä joutuu ottamaan töitä kotiin...

BTW; näytöstä sain kirkkaan K:n. Hyvää koettaa, priimaa pukkaa.. ;)
Nojoo.., helpotus oli ISO kun näyttö saatiin kirjoihin ja kansiin. Nyt on enää tilaustyön näyttö ja koulussa ProSketch & housujen ompelu. 
3 kommenttia:

 1. Ekan kerran tutustuin blogiisi, mutta niin oli kiinnostavaa ettei jää ainoaksi kerraksi. Onko noilla sun mahtavilta hahmoilla nimet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja tervetuloa :)
   Onhan niillä ollut montakin työnimeä, mutta en ole nimennyt niitä miksikään.. Ehkä koska ne jäävät työpaikalle?..

   Poista