perjantai 11. lokakuuta 2013

Puikko ja koukku

Yleensä minä koukkuan enemmän kuin puikkoan, mutta nyt tarvittiin molempia. Eli puikkovirkkausta.
Varrasvirkkauksenakin tunnettu tekniikka.
Tutustuin tekniikkaan ja tein koetilkkuja eri materiaaleista. Ihastuin varsinkin matonkuteeseen..


Alin, petroolin värinen on matonkudetta. Suht ohutta sellaista. Keskimmäinen on mini-onteloa ja päälimmäinen on nelosella virkattavaa puuvillalankaa.
Kaikissa tilkuissa samat silmukkamäärät, eli aloituksessa 30 kjs.


Tein myös muutaman tuotteen, tässä bling-bling huivi.
Puikko on 20 mm ja koukku nro 4, lankana Novitan säde. Yhdessä rinkulassa on viisi renksua, eli silmukoita on yhteensä 60.
Mini-ontelosta tein tyynynpäällisen. Tässä myös 20 mm puikko, koukku nro 7.
(Tuolinmatto)

Panostin puikkovirkkaukseen koska vedin kurssin, joka oli samalla ohjaustyön näyttö. Paikalla oli kahdeksan kurssilaista ja "tuomarit".
Ilta meni oikein hyvin. Alkutohinoissa sattui pari unohdusta ja näytön arvostelun yhteydessä sain muutamia hyviä lisävinkkejä tulevia kursseja varten. Mitään suurempaa mokailua en onnistunut tekemään, joten arvosana oli K3. Ja mikä tärkeintä; kaikki kurssilaiset oppivat tekniikan. Alulle laitettiin kaksi huivia ja muut tekivät matonkuteesta pannunaluset.
Kurssien vetäminen on kivaa, mutta näyttötilanne ei ;)  Minä olen ohjannut lapsia, aikuisia, vanhuksia ja erilaisia ryhmiä, mutta koskaan ei ole olo ollut niin epävarma kuin näyttötilanteessa. Ei auta vaikka tiesin valmistautuneeni hyvin.. Mutta nyt se on ohi!! Tulevilla kursseilla voi ottaa relat..

Seuraavaksi puikkovirkkaan Iisalmen lähikäsityömessuilla 25. - 26.10.
Eli tervetuloa tutustumaan työnäytöksiin, esityksiin, tuotteisiin ja näytteille asettajiin.. Mukana myös käsityökeskusten historiikkia 40 vuoden ajalta!
Ja puhumattakaan samaan aikaan olevista kekrimarkkinoista. Tarjolla paljon lähiruokaa..

Kolme näyttöä enää...
2 kommenttia:

  1. Ihanaa kuviota! Mäki haluun oppia =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Klikkaa siitä ekasta puikkovirkkaus-sanasta. Ite opettelin sillä ohjeella. Matonkuteella tai jollain paksummalla on helpompi alotella :)

      Poista