maanantai 28. lokakuuta 2013

Lähikäsityö ja messut


Edellisen viikonlopun työskentelin poikkeuksellisesti Olvi-hallilla. Lähityöpaikka... En hanan varressa vaan virkani kahden päivän ajan oli työnäytös puikkovirkkauksessa. Kekriviikonloppuna järjestetyissä Lähikäsityö-messuilla Iisalmessa.


Oli vielä kovin tyhjää kun saavuin puikkoineni hallille.


Puuttuu asiakkaat ja lavalta esiintyjät..

Perjantaina oli Mirka Pukineen muotinäytös joka oli toteutettu yhdessä Ylä-Savon ammattiopiston kanssa. Vaatteet ovat ihania ja näytös oli hieno! Olin koulussa nähnyt esityksen valmistelua, mutta odotukset ylittyivät reilusti.
Itse olin koukussa puikkoihini, joten näytteilleasettajat kiersin pikajuoksua ja osa näytöksistäkin meni ohi.
Lauantaina oli "kauneimmat kansallispuvut", Jaana Venkulan luento, musiikkia ja puheita. Myös messujen persoonallisin asu palkittiin.


Työpisteeni. Rinnakkain puikkovirkkaus ja lasimosaiikki.
Takana näkyvät kauniit tuolit ja nojatuolit joissa saattoi istuskella neuloen Roosa nauha sukkia olivat lainassa Mööpeliverstaalta.

Kuva: Iisalmen Sanomat, Riitta Kumpulainen

Molemmat päivät olivat aamusta asti kiireisiä ja aika meni todella nopeaan. Puhuin suuni kuivaksi puikkovirkkauksesta. Ilokseni yhtään kuulijaa ei tarvinnut raahata pöydän ääreen, vaan yleisöä tungeksi kuuntelemaan ja katselemaan työnäytöstä.
Kuvassa reunimmaisena oikealla mustapukuinen HuuHaa-tonttu. Vierellä on punapipoinen tonttu josta bloggaan vielä..

Vaikka kurkku oli kipeä ja väsykin vaivasi jäi messuista mukavat muistot. Oli vaihteeksi mukavaa olla "vain" höpisemässä. Seuraaviin sitten taas myymään omia lähikäsitöitä.

4 kommenttia:

 1. Aivan huippu idea tuollainen! heti syntyi ideoita omassa pienessä päässäni :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos kun muistutit puikkovirkkauksesta! Näin pari vuotta sitten yhden ystäväni äidin tekevän sillä tekniikalla jotain ja hän opetti minullekin. Ostin peräti ison puikonkin, mutta minne lie hautautunut. Täytyypä tutustua tekniikkaan uudestaan ja ihan oman tekemisen kautta.

  VastaaPoista
 3. Pistinpä linkin omastani tänne sinun kivaan postaukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :)

   Ja täältä voi käydä katsomassa messukuvia --> http://www.nattiratti.blogspot.fi/2013/10/40-vuotissynttareilla.html

   Poista