sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Ex - liiteri

Tätähän se kaikki oli pitkän aikaa.. Betonia, villaa, lautaa, muovia, kuivaamista ja tuulettamista. Ja ennen näitä sisähommia oli ulkohommia, eli mutaa, hiekkaa, putkia ja letkuja... Eli paljon on mennyt kahvia ja tupakkaa..

Katon maalaaminen efektimaalilla oli ihan mielenkiintoinen projekti.
Maalikaupassa valkattiin pintaa. Kivan näköinen rapattu pinta peittäisi (hämäisi silmää) katon "pienet" epätasaisuudet. Sepä siis.. 
Kellarissa sitten purkki auki ja eikun hiertämään maalia kattoon. Ei kestänyt kauaa tajuta ettei efektimaali ollut välttämättä kovin hyvä idea kattoon. Siis jälki oli ihan mainio, mutta työn ja tuskan takana. Ja varmaan neljäsosa ämpärin sisällöstä roiskui hangatessa lattialle, vaatteille, hiuksille, käsille... Taas ollaan yhtä asiaa fiksumpia!


Sitten alettiin päästä vaiheeseen josta jotain tajuan minäkin. 
Seiniin tuli kipsilevyt, jotka maalattiin valkoisiksi. Lattiaan muovimatto jonka värin ja kuvion poika itse valitsi. Kuten myös tapetin. Annetuista vaihtoehdoista.


Tapetin kuviot näkyvät suorassa valaistuksessa näin selvästi. Muutoin kuvio erottuu himmeämmin.


Tapetoitua seinää vastapäätä on sisääntulo ja näkymä oli jossain vaiheessa tämä. Tuossa jo tosi paljon tehtynä alkutilanteeseen nähden.
Huone on L:n muotoinen ja pienempään sakaraan tehdään hylly ja vaatekaappi. Vanhoja paneleita (ovesta irroitettuja) käytettiin mahdollisimman paljon hyödyksi. 


Välivaihetta yläkuvassa.  


Päätyyn tulevaan vaatekaappiin saatiin ovet lahjoituksena. Ne eivät kaivanneet kuin hieman maalia. Ovien liukukiskot tehtiin itse. Päälle tulee avohylly.


Tässä on jo maalia sudittuna ja sähköjä vedettynä. Vielä kerros maalia, listoja, kaapin viimeistely..


Tässä entisen liiterin ovi. Mies teki oveen aukon ja laittoi siihen lasin. Lasi on vanhasta saunan ikkunasta.


Puuttuu kahva ja maalia, mutta näyttää jo ihan kivalta.

Vielä riittää tekemistä ennen kuin pääsee lisää sisustamaan. Palataan sitten asiaan :)


Jos aika käy odotellessa pitkäksi niin aina voi sutia lisää maalia alakerran käytävän seiniin. Huoh... No, pitkä talvi edessä ;)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti