torstai 9. toukokuuta 2013

Koukkujen tuunaus.. koukussa tuunaukseen?Jyväskylän messureissulla ostin kaksi virkkuukoukkua (KnitPro,soft grip) joissa on paksumpi varsi. Koukut ovat kokoa 4 ja 5. Erittäin mukavan tuntuisia käyttää!!
Löysin ihanan huiviohjeen ja tarvitsin siihen numero kolmosta. Näiden paksuvartisten jälkeen tavan koukku tuntui tosi epämukavalta. Muistin Fimot ja päätin yrittää itse.. DIY!!


Koska kolmosen koukkuja oli useampia, ajattelin samantein toteuttaa toistakin ideaa.. Eli koukku poikki!
Väreiksi valitsin kimaltavan harmaan, mustan ja valkoisen. Kikkailen väreillä ja kuvioilla myöhemmin jos homma toimii..


Kaksi pötköä joita rullataan, taivutetaan, väännetään ja rullataan. Laskostellaan, kierretään ja rullataan... Kunnes kuvio on mieluisa. Eli marmorointia.


Sitten mitataan oikea koko, työnnetään puikko massaan ja muokkaillaan käteen sopivaksi.


Minä muokkasin sormille paikat ja varteen tein "helmiä".


Katkaistu koukku näyttää tältä. Ajatuksena on ergonominen virkkuukoukku. Meinaan kokeilla miltä tuntuu koukuttaa kun saa koukun mahtumaan kämmeneen.
Jossain, joskus olen nähnyt myytävän koukkuja jotka ovat lyhyempiä ja päässä on iso pallo. Pallo tulee kämmenen sisään ja näin kuulema koukkuaminen on ergonomisempaa???? En tiedä, kokeillaan... Tein pallosta pisaran koska tuntui mukavammalta kädessä.


Palaan koukkuasiaan kunhan olen testannut molemmat koukut :)3 kommenttia:

 1. Hyvä idea! Jään odottamaan käyttökokemuksiasi :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla pisaralla jo virkkasin neliön ja kolmion. Tuntuu oiken kätevältä kapistukselta.. Jatkan ja raportoin jonkun valmiin tuotteen yhteydessä :)

   Poista
 2. No johan nyt jotain, katsoin kuvat ja ajattelin että tikkunekkuja koukkuihin houkuttimeksi. Hyvä idea odotan samoin työkokemuksia.

  VastaaPoista