sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Messuamista käsityöläiskorttelissa

Ensi viikolla alkaa valtakunnallinen Taitoviikko, jota varten on puuhattu ja pohjusteltu tietoja ja taitoja.Punoin punontakiekolla ontelokuteesta kassin kahvat. Kassi on aika perus, ovaalin muotoisella pohjalla. Kahvoista tulee topakat ja kiekolla punonta on todella nopeaa!!
Punontakiekon ostin Oulun messuilta.


Loin myös pienimmän loimeni. Kaksi metriä ja 27 lankaa.


Eikös ole ihana pirta!


Sillä saa vaikka tällaista nauhaa. Tämä taitaa olla kaikista yksinkertaisin versio. Kun jaksaa rätnätä lankoja niin saa erilaisia kuvioita..


Sur-rur-rukki.. Tutustuin ensimmäistä kertaa ja tulin tulokseen, että taitaa olla rumpaleiden hommaa. Jalan pitäisi työskennellä itsekseen samalla kun käsi tekee taikojaan.


Minulla tuppasi menemään pakki päälle ja ei tuosta langasta hirveän tasaista tullut vajaan tunnin treenaamisella :D
Hahtuvalangan kertaaminen oli paaaaljon helpompaa ;)


Arvaatte varmaan miten tykkään tuosta Utunan käsin värjätystä villalangasta.. Vaikka minulla on langanostokielto niin arvostanette pidättyvyyttäni kun katsotte alempaa kuvaa (sattuneesta syystä kädet hieman tärisi..)..
Eli olin Jyväskylän käsityömessuilla ja kävimme samalla reissulla tutustumassa Toivolan Vanhaan Pihaan. Suosittelen tutustumaan..


Titityyn lankakauppa, missä oli kaunis pitsiliinalamppu eteisessä :)
Manalan seppä oli oikein mukava :)


Hetken saattoi jopa kuvitella..


Mutta välillä todellisuus tuppasi taustalle..
Kellarikahvila ei ollut auki.


Runsasluminen pääsiäinen.


Ja kaikki oli niin ihanasti vinksallaan kun lähdimme tytön kanssa kävelemään messualueelle.Mukavaa Taito viikkoa kaikille. Tehkää taiten ja huolella :)4 kommenttia:

 1. Enpä ole nähnyt tuollaista punontakiekkoa aiemmin! Samannäköistä nöyriä olen joskus ohuemmasta langasta tehnyt ihan vaan käsin punoen. Hienon laukun olet tehnyt. Työntäyteistä taitoviikkoa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, samoin sinne :)

   Lisäsin "punontakiekko" sanaan linkin tekijästä. Sieltä löytyy myös nauhalevyä, punontapuikkoja.. Kaikki yhtä näppäriä.
   Nyt ostin ontelonyörin neulontavempaimen. Sain yhden todella kivan vinkin tekijältä. Pakko päästä kokeilemaan.. Ja kun tytärkin halusi.. ;)

   Poista
 2. Hieno idea toi kahvan tekeminen punoen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä
   http://puuhaa.blogspot.fi/2012/01/kassi-goes-huuhaa.html
   tein samalla periaatteella kassinkahvaa, mutta ilman "vempaimia" pelkällä virkkuukoukulla. Saa kyllä todella jämäkät kahvat :)

   Poista