sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Koulutusta

Vuoden alusta olen koulun penkillä opiskellut pukuhistoriaa ja ProSketchiä.
ProSketch alkaa pikkuhiljaa avautua. On sitä kyllä tahkottukin..
Olen suunnitellut ohjelmalla hameen poikkileikkauskuvineen. Seuraavaksi pusero, yöpuku, housut ja jossain vaiheessa vielä takki.

Pukuhistoria on mielenkiintoista ja sitä opiskelisi enemmänkin. Mutta pientä pintaraapaisua ja tutustumista.. Saimme valita kaksi mieleistä aikakautta ja piirtää sille ajalle tyypillisen naisen asun. Ensin tuli mieleen Egypti. Olen kouluajoista lähtien tuntenut Egyptin historian kiehtovaksi. Vaikka asusteet ja puvut ovat todella kauniita, niin en sitten kuitenkaan innostunut niitä piirtämään. Parhaimmillaan he pukeutuivat lannevaatteeseen ja tuoksuöljyyn..
Niimpä päädyin keski-aikaan ja empireen. Silloin naisten oli helpompi hengittää. Ja nykyajassa näkyy paljon näiden aikakausien vaikutteita.


Pahoillani kuvien laadusta (klikkaamalla kuvaa saattaa näkyä hiukan paremmin..).. Mutta tässä keski-aika. Kerrospukeutumista, pitkiä hihoja ja helmoja.. Löysin goottityylisiä vaatteita tältäkin aikakaudelta. Tykkään kovasti.


Empire mustavalkoisena ja värillisenä. Tykkäsin enemmän lyijykynäpiirroksesta, koska jostain kumman syystä valitsin värit joista itse vähiten pidän. Pinkki ja hento liila.. En ymmärrä miksi? Suunnittelin kovasti keltaisia sävyjä, mutta sitten tuli jokin oikosulku. Käsi ei totellut kyniä valitessa...
Piirustuksessa nuoren naisen kävelypuku takkeineen ja hattuineen.. Koska pelkän mekon piirtäminen olisi ollut liian helppoa.Tässä seuraava tehtävä aluillaan. Vaatteen yksityiskohta. Tasku, kaulus, hiha, laukku.... Valitsin 1400-luvulta Hollantilaisnaisen mekon kauluksen. Koska haluan oppia tekemään sen!!
Opettaja löysi minulle yläkuvassa näkyvät kankaat. Alakuvassa aloin sommittelemaan ääriviivoja mallinukella. Sain jonkinlaista kaavantynkääkin valmiiksi, mutta ensi kerralla nähdään onko niistä mihinkään..
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti