maanantai 28. tammikuuta 2013

Kakkukevennys


Valmis kakku pojan tuunaamana.

Lauantaina tarkoitus alkaa pilettämään pojan 8 v-päivää ja minä aloin tiistaina panikoimaan..
Millä minä pääsisin kaikkein helpoimmalla???
Kyselin pojalta mikä olis kiva?
"Krokotiili, angrybirs, legot.."
Tartuin legoon, koska se kuulosti tarpeeksi simppeliltä. Kakkuja on mukava tehdä kun on aikaa. Just nyt sitä ei niin kauheasti ole..
Etsin netistä malleja ja legopalikka olisi toooosi simppeli tehdä. Mutta tuntui, että se olisi ehkä liiankin karu.. LeegoNinja sitten osui pienen pojan ytimeen ja näytti myös todella simppeliltä. Asia sovittu ja poika valitsi hillot. Lakka-omenaa :)


Tässä vaiheessa kaikki ok. Pohjat tehty, pää kulhossa, tarvikkeet esillä ja kerma vispautumassa.
Todellakin päätin tehdä kuorrutuksen kermavaahdosta enkä esim sokerimassasta tai marsipaanista.. Virhe!
Mittasin ensin väriainetta pari teelusikallista. Sitten taas pari.. ja pari.. viisi.. koko pullo!! Ja yhä kermavaahto on sievän vaaleanpunaista.
Näin jo silmissäni pojan väpättävän alahuulen kun tuon esille vaaleanpunaista LegoNinjaa. Paniikki hiipi ninjan lailla vatsaan..
Onneksi kaapista löytyi värejä lisää. Purkinpohja geelimäistä, melkein täys pullo nestemäistä ja pieni putkilo jauhetta. Ja ne kaikki tarvittiin!


Tässähän tämä kirkkaanpunainen murheenkryyni. Ja sitä punaista oli sitten loppujen lopuksi kaikkialla. Kuten näkyy, jätin sormenjälkeni kakkuun.. Ja leikkuulautaan, luuttuihin, pyyhkeisiin, tasoihin..
Aika apaattinen tuo vielä oli, mutta keksittiin sitten tuunata kakku legoilla. poika valitsi mieluisimmat lego-ukot ja aseteltiin ne kakkuun (pestyinä tietysti). Minusta lopputulema oli ihan kiva. Olosuhteisiin nähden..

Ensi kerralla aloitan suunnittelun ajoissa.
Ja jos tarvitaan kirkkaita värejä kuorrutukseen käytän sokerimassaa..


4 kommenttia:

 1. Tosi magee kakku ja varmasti makee :D mie tuskailen jo nyt esikoisen synttärkakku toiveen kanssa, vaikka vasta elokuussa juhlitaan. Toiveena melekosen vaativa skylander hahmo :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Huh.. Joo, ne on aika vaativan näköisiä kaikki. Miten olis jos maalais sellaisen kuvan marsipaaniin? Mutta jos sen on oltava 3D niin sehän ei käy..
   Sekin on sillai, että kun on kerran tämän tien valinnut niin sitä saa samaa polkua käyskennellä.. On lapset keksineet miten saa äidin luurasian harmaat toukat villiintymään :P

   Poista
 2. Hieno kakku siitä tuli! Upean punainen =)

  VastaaPoista
 3. Ihana kakku. Tätä en uskalla pojalle näyttää muuten sekin haluaa omille synttäreille samanlaisen.

  VastaaPoista