lauantai 6. lokakuuta 2012

Mattojen kieputtelua sukkasillaan

Ennen näyttöä paukuttelin keväällä laitetun trikooloimen pois hartiashaalin tieltä.
Tein yhden pidemmän mattopätkän ja loimesta jäi vielä, joten tein pari pienempää palasta. Jossain vaiheessa tuli ajatus tehdä pienestä 80 cm:n pätkästä kori. Pienimmästä pätkästä tulee ehken lattiatyyny (tausta trikoosta virkkaamalla/neulomalla).
Täällä kuvaa trikooloimesta.
Jo aikaisemmin etsittiin joutilasta matonpätkää koriksi, mutta jostain syystä se unohtui. Erittäin todennäköistä, että joku muu kymmenistä käsillä olevista projekteista siirtyi etualalle :D Mutta aina nämä ajatukset putkahtelevat takaisin ja joskus jopa oikein osuvassa paikassa. Vai mitä tykkäätte korista?


Minä tykkään kovasti.
Tuohonhan mahtuu käsitöiden lisäksi koivuklapit, lelut.. Lisäksi tässä on kierrätysideaakin > vanhasta matosta!! Mutta jollei sitä mattoa löydy niin hus! käsityökeskukseen. Tuo trikooloimi on aivan ihanaa ja monikäyttöistä.


Kuvassa ylimpänä omat varpaista varteen, alempana töissä tehdyt varresta aloitetut. Jos tykkää, että  kuviot pitää mätsätä niin silloin lanka on tasattava. Minä en niin pidä väliä...

Muistattekos kun innostuin -varpaista varteen kaksi sukkaa kerrallaan- hommasta?? Se on jäänyt pysyväksi tavaksi tehdä sukkia. Tosin niitä on nyt pyöröpuikoilla sekä sukkapuikoilla :D
Opettelin töissä myös varresta varpaisiin tekniikan ensiviikon Koukussa Käsitöihin - iltaa varten. Tässä taitaa käydä niin että pitää hommata lisää pyöröpuikkoja...


Tuo magic loop tekniikka on melkeimpä helpompi kuin perinteinen sukka. Kantapääkavennuksia ei ole, vain kiilakavennukset. Pari vippaskonstia kun muistaa luodessa ja kantalapun jälkeen tarvitsee apupuikkoa.
Tällä varresta varpaisiin - tyylillä pystyy helpommin hyödyntämään erilaisia sukkamalleja. Varpaista varteen asettaa enempi haastetta..
Itse taisin lähteä pylly edellä puuhun opetellessani ensin vaikeamman tekniikan. Siksi ehken varresta varpaisiin tuntuu niin riemastuttavan helpolta :) Ja aina niin ihanaa saada molemmat sukat yht´aikaa valmiiksi. Minulla kun tuppaa jäämään se toinen puikoille luvattoman pitkäksi aikaa.
Ja nythän saa lapasetkin pyöräytettyä samaan syssyyn. Kyllä on tämän tekniikan keksijällä ollut palikat kohillaan!!Syyskuun näyttelynä Pumpuliinassa on Anna Q:n upeat uudet ryijyt. Yllä Tulilintu ja alla Suovilla, Karpalo ja Variksenmarja.
Karpalossa niin mun värit :) Ihania kaikki ja lisää näkee näyttelyssä, joka kiertää Käsityökeskuksissa.Ja lopuksi kiusaan teitä arvoituksella :D
Kuka keksii mitä tästä ao luonnoksesta on tulossa. Tai on tullut jo, mutten ole saanut siitä otettua vielä kunnollista kuvaa... Blogista löytyy vinkki ;)
3 kommenttia: