lauantai 6. lokakuuta 2012

Kantikkaat


Jos pitkästä aikaa vähän syömispuolta :)

Soijarouhepyörykät on hyviä ja helppoja. Mixata voi monella aineksella. Kirjoitan tähän perusohjeeni. Usein joukkoon eksyy kaapista paljon muutakin.
Nyt laitoin pyöryköihin sisälle, tai siis kantikkaisiin, palan fetaa. Fetan voi myös rouhia taikinan joukkoon. Raasteet, siemenet (rouhitut pähkinät), aurinkotomaatti, juustot.. voi sekoittaa taikinaan. Sisällä on ihanaa myös oliivi tai pala aurinkokuivattua tomaattia.

Aloitan laittamalla kulhoon mausteita. Näppituntumalla. Yleensä sinne menee rouhittua mustapippuria, suolaa, jeeraa, piripiriä..
Sitten laitan soijarouhetta 2½ - 3 dl ja päälle kiehuvaa vettä. Sekoitan ja lisäilen vettä kunnes massa on sopivaa. Saa jäädä melko kiinteäksi.
Samalla lisäilen hieman öljyä (nyt fetapurkista), sinappia, pari valkosipulin kynttä silputtuna. Yrttejä. Esim. persiljaa, basilikaa, oreganoa.. Kuiva ja tuore sopii yhtälailla.

Massasta tulee paremmin muotoiltava kun siihen lisää esimerkiksi yhden luomumunan TAI yhtä hyvin käy esimerkiksi raastettu, kypsä peruna (muussinjämät) taikkavaikka soijajauho..
Lopuksi joukkoon sekoittelen hieman ruisrouhetta ja ruisjauhoja. Ei kamalasti, muutama ruokalusikallinen. Maista ja mausta.


Kahdella lusikalla homma hoituu helposti. Ota massaa ruokalusikallinen, paina pala fetaa massan keskelle ja muotoile pikkulusikan avulla.


Paistetaan öljyssä.
Kantikkaista tulee sitä pyöreämpiä mitä useammin niitä kääntelee pannulla ;)


2 kommenttia: