lauantai 15. syyskuuta 2012

Uutta akkunaa

Niin paljon on taas vettä virrannut edellisestä bloggauksesta. Ihan hurjasti.. Tuntuu, että aika suhahtelee hurjaa vauhtia ja itse tasapainoilen sen aallonharjalla. Enkä aina niin tasapainossa..

Kaksi tuntia auton ratissa päivittäin alkaa rassata. Ajatus syksyn pimeistä ja talven liukkaista ei ilahuta ollenkaan. Työt sujuu kuitenkin ja viihdyn hyvin.
Koulukin sujuu ja antaa haastetta. Varsinkin tuotekuvaus on laittanut kovasti opiskelemaan kamerani toimintoja. Olen useamman vuoden kuvannut automaatilla ja kun pitää alkaa käyttää manuaalia niin olen tyrmistynyt mitä kaikkea kamerani pitää sisällään!! Olen joskus filmiaikana (tuliko hieman muinaismuisto-olo..) viimeksi kuvannut käsikäytöllä. Sen jälkeen oli pokkarikausi ja kun sain digijärkkärin (Nikon D 70) oli niin epävarma olo, että turvauduin kutakuinkin aina automaattiin.

Nyt en sitten tiedä että mistä alottaisi.. En taida kuitenkaan mitään maratoonipostausta tehdä vaan jospa aihe kerrallaan.
Miten olis remppa?

Pitsiviikkojen aikaan oli vielä vanhat ikkunat ja ovet. Uudet tiiviit ikkunat ovat olleet paikoillaan jo parisen viikkoa. Ja upouusi, toimiva ovi!!


Tässä vaihekuvaa. Katto on maalattu (sormipanelit jäi paikoilleen), ylälistat asennettu (oli muuten harvinaisen hankala malli jiirittää..), seinät paikoillaan, lattia laudoitettu ja maalattu..


Kaikki ei tapahtunut ihan järkevässä järjestyksessä. Maalattiin katto seinien asennuksen jälkeen. Jokin syy siihenkin taisi olla.. Teetti ylimääräistä työtä seinien suojauksessa. Lattia sentään maalattiin viimeiseksi. Tosin sekin piti suojata roiskeilta.
Ja sitten tuli ikkunat ja ovi pihaan :) Niitä piti ihmetellä ja hipeltää.


Tällaiset näkymät ennen töihin lähtöä.. Työmiesten kanssa kierrettiin aamulla paikat ja kovasti yritin päivän ajan keskittyä työntekoon :/


Tältä sitten näytti kun kurvasin pihaan.. Vanhat ruskeat pokat tiessään!!!


Laitan ennen ja jälkeen kuvia. Jos siten ymmärtäisitte leijuntani...


Yläkertaan menevä rappukäytävä.
Kellarin porraskäytävä.


Ja eteinen!!


Tuo irto-ovi tuossa alakuvassa on uudelleen maalattu väliovi, joka hakee vielä paikkaansa. Kun eteinen saatiin tiivistettyä kauttaaltaan, ajattelimme pärjätä entisellä ovella.


Laadukasta kännykkäkamerakuvaa.. Mutta eiköhän noista välity idea!
Ymmärsin hyvinkin sisustusohjelmien "ei voi olla totta" lausahdukset. Muutos oli niin iso ja nopea. Jälki siistiä.. Ei viikkotolkulla sahanpurusotkuja ja kompressorin ulvontaa ;) Kirjaimellisesti avaimet käteen..

Ikkunat vaihtuivat myös kellarissa. Pukuhuoneessa ja pojan tulevassa huoneessa, jota vielä rakentelemme. Niistä myöhemmin. Muut ikkunat saavat vielä kelvata kunnes on vara laittaa nekin uusiksi.

Eteistä on jo ihan pikkaisen sisustettu. Yksi Ikeareissu tehtynä. Haimme ratkaisuja kenkien, kausivaatteiden tms. säilytykseen. Ja kyllähän niitä löytyi. Ei suinkan valmista kaapistoa vaan osapalasia.. Sekavaa? no, selviää myöhemmin eteisen sisustusosiossa ;)


2 kommenttia:

 1. hyvät on..ymmrään kyllä täysin hehkutuksesi. meillä myös ikivanhat ikkunat, mutta koska ovat kuitenkin kolmikerros lasit eivätkä vedä niin samakait se on niiden antaa olla paikallaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin muualla talossa on paremmat ikkunat, joten niiden kanssa pärjää. Käytävät, kellari ja eteinen olivat pahimmat kylmäpaikat. Eteisen ikkunoissa halkeamia ja raot ovissa ja ikkunoissa sitä luokkaa, ettei niillä ollut juuri muuta virkaa kuin pitää oravaa pienemmät pihalla ;)
   Ikivanhat voivat olla hyviäkin, jopa parempia kuin uudet :)

   Poista