sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Rempatirallaa

Jäimme viimeksi siihen pisteeseen, että akkunat ja ovi asennettiin.


Sisustusjuttuja on jotain hankittuna ja kovasti kuumottaa päästä sisustelemaan.. Kohta... :)

Kaapisto olisi valmis ilman muutamaa...Hmmm... mittavirhettä :) Tai itseasiassa ei tarkistettu Ikean korihyllyjen leveyttä härpättimien (=kiinnikkeet joissa hylly liukuu auki-kiinni) kera. Pikainen mittaus että kori on alle metrin, joten sen on pakko olla härpättimineen se tasan metri. Eipä ole vaan on 3 cm alle!!! Ja kun kaapisto on mitoitettu metrin ja puolen metrin koreja varten niin kyllähän se jokusen ongelman aiheuttaa.. Pitäisi AINA varmistaa varmistamisen jälkeenkin :/


Tähän pisteeseen kaapisto koottiin olohuoneessa ja kannettiin paikoilleen.


Tätä operaatiota varten jouduttiin irroittamaan väliovi, saranat, muutama lista...


Sinne se sitten asettui juuri kuten kuuluikin :)
50 cm leveitä korihyllyjä, tanko, koreja... täytyy hakea lisää. Kenkäkorin viereen oikealle tulee vetolaatikko. Onhan tuossa vielä tekemistä. Varsinkin kun korihyllyjä varten joutuu tekemään listat, että saa ne härpättimineen pelittämään niin kuin oli tarkoitus.
Väristä tykkään erityisen paljon. Kaapisto on kuultolakattu harmaaksi. Ei oikein erotu tuossa, mutta otan parempia kuvia kunhan kokonaisuus on valmis. Musta mattokin on vielä koukulla. Jouduin jälleen purkamaan puolet matosta :(

P.S.
Minä sain suoritettua näytön "Tuotteen valmistamisesta" arvosanalla K3.
Kudoin näyttötyönä Kide-hartialiinan.


Ensimmäistä kertaa loin villalankaloimen, mutta shaalin kutominen on tuttujuttu.
Ja kyllä sen huomasi, että viimeksi keväällä rakensin kankaan. Tosin tein sen ihan ite ;) Nyt olisi perinpohjaisempi kertaus ollut paikallaan sillä tein muutaman älyttömän mokan. Ne harmitti ihan hirmuisesti!!

Kaksi osiota menikin arvosanalla H2 ja kaksi K3. Kokonaisuus kuulema kallistui K3:een.
Minulla kävi ensimmäisen näyttöpäivän jälkeen mielessä, että olen tyytyväinen jollen joudu uusimaan.. Joten en voi olla kuin hurrrrjan iloinen arvosanasta.
Toinen näyttöpäivä olikin helppo. Kudonnan lopetus, puista otto ja laskelmat sekä mittaukset. Viimeistely ja arviointi. Ja tuomionluku.
Kyllä minä siinä vaiheessa arvelin pääseväni läpi ja positiivisimpana hetkinä H:n arvosanalla. Mutta tuomio ylitti odotukset.

Otin vaihekuvia matkan varrella tuotekuvauksen tehtävää varten.


Luonti


Niisintä


Pirtaan pistely


Polkusten ja sidonnan laitto


Kudontaa
Töissä olen ahertanut kässäkoululaisten kanssa ja vetänyt Koukussa Käsitöihin iltoja. Eli näistä kokemusta karttuu ja homma on erittäin mieluista!
Täällä kirjoitin Patalappukirjasta, josta ollaan ammennettu ideoita kahvipöytäkeskusteluissa ja muutenkin ideoiden.
Siksak on tehnyt paluuta tänä syksynä. Sen huomaa mainoksista ja blogeista. Kirjassa onkin helppo siksakpatalappu. Ajattelimme kokeilla sitä myös mattoon. Maton toteutti työkokeilijamme.


Maton reunustus on sitten jo toisesta patalapusta :)
Innostuin itsekin tuosta siksakista ja tekisikin mieleni virkata vaikkapa kaulahuivi.. Kaunista pintaa yksinkertaisesti!

Tässä vaiheessa kiitän tunnustuksista joita olen saanut ja pahoittelen, että en ole ehtinyt niitä hakea ja vastata :( Olen ollut todella kiireinen ja ehken hieman hajamielinenkin. Arvostan kyllä kovasti kaikkia tykkäyksiä, kommentteja ja tunnustuksia ♥
Välillä harmittaa, etten ehdi paneutua tänne useammin, unohtuu ja jää välistä kaikkea kivaa. Ja kun tämä on myös niin mieluista puuhaa :)
Mutta aika aikaa kutakin, nyt näin ja jatkossa jotenkin.. :D
Inspiroivaa syksyä kaikille ja uusille lukijoille; tervetuloa!!


4 kommenttia:

 1. Lämmin onnittelu näytön (näyttöjen) upeasta arvosanasta! Tutkintoasi sen enempää tuntematta kysyn, montako osaa siihen kuuluu, eli kuinka lähellä valmistumista oletkaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Voi, taival on vielä pitkä. Oppisopparia jäljellä kutakuinkin 1½ vuotta ja tämä vasta ensimmäinen näyttö (siksikin hiukka jännitti).
   Tulevien näyttöjen määrästä en ole ihan varma. Viimeksi oli puhe, että yhdistellään samoihin näyttöihin jatkossa niin monta kuin on järkevää.

   Poista
 2. Hei Teija, olis mukava nähdä sut Kässäbloggaajien päivässä Lapinlahdella 27.10.!
  Ks.
  http://nattiratti.blogspot.fi/2012/09/tule-sinakin.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näikin jo Lapinlahden fb-päivityksen ja harmittelin kun en pääse :(

   Poista