maanantai 6. elokuuta 2012

Virkattuja mattoja matonkuteesta
Täällä taistelin tuon limen maton kanssa. Reunat ei lainehdi enää ja matto on ollut jo hyvän aikaa valmis. Lattialla sitä on nyt kuitenkin turha pitää. Elämäni sahanpurujen keskellä aiheuttaa kaikenlaista..
Tykkään tuosta kuviosta todella paljon!! Ainoa harmitus on, että matosta ei tullut niin suuri kuin olisin halunnut. Matonkude oli turhan ohutta. Eli olohuoneen matoksi tämä on liian pieni.
Malli on käsittääkseni Lappajärven värjäämön (Marja Rautiainen). Minun ohje on kopsattu jostain vanhasta käsityölehdestä (Loimienlomassa, Mallikerta tms.). Nyt uusimmasta (4/12) Taito lehdestä löytyy sama ohje.


Ja tämä on Kauhavan Kangasaitan Aura-matto. Lastenhuoneeseen tulee tämä.
Halusin käyttää jämiä pois ja matosta löytyy myös muutama t-paita :) Kuteen paksuuseroista ehkä huomaakin että on jämämatto, mutta mielestäni sain sommiteltua sillä lailla mukavasti, ettei missään aaltoile tai kinnaa.
On myös siitä hyvä tämä malli, että olisi helppo jatkaa isommaksi kuviota toistamalla.. Että siinä mielessä kuteen paksuudella ei ole väliä. Jos kude on ohkaista niin lisää kierroksia... Matonkuteen kanssa saa kyllä sompailla ja sommitella. Jos tasavarmaa tahtoo niin silloin paras vaihtoehto on ontelokude. Tai tasainen trikookude. Meillä (käsityökeskuksissa) ainakin saa luonnonvalkoista trikookudetta, joka tulee isoissa pusseissa. On edullista ja suht tasalaatuista. Ja tämä matto on taas ihan erilainen yksivärisenä.. Variointimahdollisuus siinäkin suhteessa :)


Pieni matto on Marketta pitsimatto (pienempi). Kauhavan Kangasaitan malleja sekin. Tehty jo aikaa sitten..


Useampi kilo mustaa kudetta odottaa koukkuamista. Ensin meinasin tehdä Kauhavan Juhannusruusu-maton, mutta löysinkin erilaisen mallin. Lumitähti-matto nimeltään. En löytänyt netistä kuvaa, mutta korjataan se asia piakkoin..


Olen tehnyt näitä muutaman tilaustyönä, joten jos kiinnostaa niin voit kysellä asiaa sähköpostitse.

4 kommenttia:

 1. Todella hienoja! Tekisi mieli myös itse tehdä ympyrämattoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikun koukkuamaan :)
   Olen koettanut vaihteeksi tehdä neliötä, saas nähdä tuleeko siitä mitään..

   Poista
 2. Upeita mattoja! Aura-matossa on upeat värit!

  VastaaPoista