maanantai 13. elokuuta 2012

Terveisiä pitsiviikoiltaEn ole lattialamppu, vaikka näytänkin kauniilta upouudella harmaalla lankkulattialla..


Katossa olisi kiva hengailla. Sinne suuntimaan..


Saattaisin olla edukseni likellä vastamaalattua sormipanelikattoa.


Mikäs täällä roikkuu???


Piuhaa.. Mitä? Eikö ole sähköä?


Voi ei! Remonttiverho!! Täällä on vielä remppa keskenkaiken :/
Taidan siirtää herkän olemukseni sivumpaan kunnes kansa janoaa valoa.. Siijuuleiter!

Tämä koristus oli tarkoitus tulla makkariin, mutta koska se remppa siirtyy ja siirtyy ja siirtyy... Laitan sen eteiseen. Teen sitten makkariin uuden. Ehkä.


Tarvikkeet ovat ainakin simppelit.
Pitsiliinoja, paljon. Mieluimmin pienikokoisia ja mahdollisimman ohuesta langasta virkattuja. Pienet on helpompi sommitella niin ettei jää isoja aukkoja. Isokin pitsiliina on hyvä, jos siitä voi leikata "aihioita". Ohut lanka on helpompi kyllästää Paverpolilla.
Ja tietenkin pohja. Ilmapallo tai rantapallo. Minulla oli rantapallo, halkaisijaltaan 50 cm.
Työskentelyä helpottaa ämpäri tms. iso vati.
Paverpollia. Minulla mustaa ja 500 g:n purkki ei ihan riittänyt. Jouduin hakemaan käsityökeskukselta toisenkin purkin. Mutta nyt minulla on vielä yli puoli purkkia Paverpollia ;)
Asianhan olisi tietenkin voinut hoitaa värjäämällä liinat ja käyttämällä erikeepperi-vesiseosta. Mutta minä en luottanut tasaiseen värjäystulokseen erilaisten pitsiliinojen kanssa.
Ja kertishanskat, rönttäkamppeet, sivellin, sakset.. Jollet tee hommaa ulkona niin suojaa ympäristö muovein.


Minä sivelin ensin Paverpolilla pitsiliinan nurjan puolen pöydän päällä. Sitten sommittelin sen pallon päälle. Toki tein sommittelua jo etukäteenkin.. Pallon päällä sivelin liinan oikean puolen. Ja saa olla tarkkana, että pitsit ei jää mistään kurkkimaan. Asettele niin, että liinat ottavat kulmista ja nurkista kiinni toisiinsa. Muuten sinulla on monta kovaa pitsiliinaa. Mutta jätä pieniä aukkoja. Helpottaa lampunvaihtoa..


Kun olet tarkastanut ettei pitsi pilkistä mistään ja pallo on täysin kuiva, voit poistaa muotin. Jollei se lähde mistään raosta kokonaisena, pilko se saksin. Ilmapallo on helpompi poistaa kuin rantapallo.
Sen jälkeen rapsuttele ylimääräiset liimat pois. Minä puhkoin virkkuukoukulla kaikki reijät auki.


Hyvinvarustetuista tavarataloista löytyy lampunkantoja. Sähköliikkeistä ainakin.
Reijän suurensin pienillä sivuleikkureilla.


Yksi aukko on juuri ja juuri niin iso, että käsi mahtuu sisäpuolelle. Tosin naarmuisena. Sain vastakappaleen ja lampun kiristettyä paikoilleen.
Pitsistä ei tule kivikovaa tai jäykkää. Se on enemmänkin muovimaista ja antaa hieman periksi.


Jee-jee!!
11 kommenttia:

 1. Argh. Olen kateudesta vihreä. Yritin itse väkertää samanmoista ennen joulua sukulaistytölle lahjaksi mutta yritykseksi jäi...komppaan noita pieniä liinoja: itsellä kävi loppujen lopuksi just turhan isojen liinojen takia köpösti. Ja mää tein sillä erikeeperillä. Laitamme korvan taa myös Paverpolin ;) Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toimiko erikeepperi muuten ok? Minä olen kovettanut vain paperinarua ja pienempiä kangasjuttuja erikeepperillä.

   Poista
 2. ihana. ja hyvät vaihekuvat tämän tekemisestä. lissee vaihekuvatuksia tekeleistäsi...pullon reunuspenkki meni meilläkin jo toetutukseen. saas nähdä alanko lamppua väkräämään seuraavaksi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia, kiva kuulla, että olet saanut inspiraatiota :)
   Nuot vaihekuvat usein innostuksen vallassa jääp ottamatta, mutta lupaan ainakin koettaa tsempata!

   Poista
 3. Niin, kyl se erikeeper varmaan ihan ookoo toimi...kun ei ole mitään mihin vertailla, joulukuinen oli eka kokeilu. Sellanen kova koppurahan siitä tuli. Ja sitten lätsähti :D Mut mää onnistuin liottamaan liinoista liiman pois joten voin käyttää ne ehkä vielä uudelleen jossain projektissa. Mitä kangasjuttuja oot erikeeperillä kovettanut? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pieniä koristeita lähinnä. Mm. tähtiä joulukuuseen valkoisesta harsokankaasta.

   Se tuossa pitsipallossa on jännä, ettei se kovettunut sellaiseksi koppuraksi vaan on muovimainen. Jännä.

   Kun kovetin farkkukangasta pronssin värisellä paverpolilla se tuli kovemmaksi kuivuessaan. Ja pronssi on myös aika hieno..

   Poista
 4. Mahtavaa! Tätä on siis pakko kokeilla :) Kiitos :)

  VastaaPoista
 5. Itsellä on sama projekti ja päädyin tänne kun etsin ohjeita:) Tosi hienon lampun oot saanu aikaiseski! Ootko ommellu liinat toisiinsa jotenkin vai pysyykö ne tekovaiheessakin poverpollilla yhdessä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ommellut niitä mitenkään vaan asettelin niin, että ovat enemmän tai vähemmän kiinni toisissaan. Paverpol on tosi tahmaista ja tarraa tekovaiheessakin kiinnii..
   Kannattaa suojata vaatteet ja ympäristö huolella :)

   Poista