lauantai 18. elokuuta 2012

Koukussa

Monta koukkuamista keskeneräisenä ja jokunen valmiina. Jos ensin valmista näytille. Vaikka sekin on tavallaan keskeneräinen.
Sain insipaariota täältä ja täältä. Lankavalintana ihana Puro. Tosin viime talven värejä, odotan innolla uusia sävyjä. Keskeneräinen tämä on siksi, että tuo ei ole minun väri ollenkaan. Tein sen malliksi töihin. Perjantaina on pajapäivä, jolloin värkkäämme koruja syksyn iloksi. Lisäksi on ainakin huovutettua kukkasta..
Ja sen lisäksi että haluan kokeilla eri värejä, haluan myös kokeilla korun huovuttamista, erilaista kukkasta.. Koukahdin virkattuihin koruihin ;DSitten Kangasaitan Asteri-kori. Sentään valmis ;)
Ja neliömatto joka on vielä pahasti vaiheessa. Tekeminen on ollut purkamista yhtä paljon kuin virkkaamista. Keskikohta on kopsattu kirjasta 200 virkattua ruutua. Eli tuo pylpyrä ja 2 - 3 seuraavaa kerrosta. Sitten lähdin säveltämään. Tavoitteena olisi ihan mukavan kokoinen neliömatto. Laittelen valmiistakin kuvaa.


Koulut sitten alkoivat. Meillä lähti pieninkin taivaltamaan opintietä ja vanhin siirtyi ylä-asteelle. Keskimmäiselle tuli MIESope, siis oumaikaad.. Muutoksia..
Itsellä on 20.8. syksyn ensimmäinen teoriapäivä. Luvassa: väri- ja muoto-opin käyttö suunnittelussa ja valo- ja tuotekuvaus. Tarkoitus olisi myös tehdä näyttö kankaanrakentamisessa. Juuh.. Kyllä tuo näyttö hommeli jänskättää vaikka yrittääkin olla noteeraamatta perhosia vatsassa.. Ehkä sekin, että on eka näyttö ja ei oikein tiedä mitä/miten paljon pitää näyttöön hallita. Onhan tuota kangasta tullut luotua ja laitettua puihin, mutta ehken termistö ei ole ihan hallussa.. Teoriaa vois siis tankata. Kun ehtisi..


Ja kässäkoulutkin alkavat syyskuussa!
Meillä kokoontuu pienten ja isojen ryhmä ekakerralla yhdessä. Suunniteltiin jotain helppoa ja nopsaa tekemistä. Teemanahan on nyt jalka.
Päätettiin tehdä pussukka. Sitä voi käyttää jumppakamppeille tai kässäkoulussa väliaikatyölle. Mahdollisimman yksinkertainen, että pienimmätkin osaa.
Noin 50 x 70 cm kangaspala siksakilla pussiksi ja yläreunaan pätkä matonkudetta tms. solmiamisnauhaksi. Siinäpä se. Sitten pääsee käsittelemään jalankuvia. Tein malliksi kaksinkäsin polkua ja toiselle puolelle mallailin kukkasta. Saa nähdä mitä pienet kätöset saavat aikaan...
Vielä hieman sisustamista.
Saatiin ystävältä puinen sohva, josta ajateltiin tytön huoneeseen sänkyä. Tyttö hioi sohvan melkein kokonaan itse, mies korjasi sivun, haki päälle levyn ja maalasi.
Ennen ja jälkeen kuvat :)
On tilaa tavaroille ja ihan kelpo sänky. Olen kyllä tosi tyytyväinen!
Toisena kalusteena tytöllä on minun äidin vanha peilipöytä jota olemme tuunailleet. Nykyisessä tilassa siihen vain ei ole voinut laittaa peili-osaa. Mutta nyt saamme parahiksi teinille peilinkin ;) Laittelen kuvaa kunhan se vihdoin on kasassa kokonaisena.
Ja kun saadaan huoneet kuntoon niin voisi patjankin tuohon ostaa..


3 kommenttia:

  1. Ihana sänky! Siitä tuli tosi upea! Ja mahtavia virkkauksia :)

    VastaaPoista
  2. Hienoja juttuja on taas! Ja vitsi mikä idea, tuo kädensyrjällä painettu jalanjälki :D Hieno!
    Blogissani on muuten sinulle jotain...

    VastaaPoista