sunnuntai 12. elokuuta 2012

Huminaharjun räksät

Olen niin antaumuksella kehunut huminalankaa, että lienee paikallaan pieni tilannekatsaus. Ja varsinkin kun on poikkeavaa raportoitavaa..


Siinäpä on ollut mukava istuskella langalla ja napostella marjoja >:(
Viime kesä meni räksille ilkkuen, saivat nuoleskella höyheniään. Mutta tänä kesänä tilanne teija vs. räksät on 0 - 1. Se mainoslauseesta "..linnut eivät totu huminalankaan..". Sillä juuri sen epäilen olevan vikana. Jätin langat talveksi paikoilleen ja nyt, tämä uusi ja peloton räkättien sukupolvi pitää minua ja nauhoja pilkkanaan. "Linnut eivät voi sietää huminalangan ääntä..." Koko talven ja kevään jatkunut siedätyshoito on tepsinyt.. Ärrinmurrin..
Jokatapauksessa paluuta verkkoihin ei ole. En pysty enkä kykene irroittamaan saati lopettamaan haavoittunutta, verkkoon takertunutta lintua. Jatkan siis kieroilua ja episkonstien käyttöä.
Otan nauhat pois talveksi ja leväytän ne ensi kesänä kun kukat muuttuvat raakileiksi. Ja kaikenlaista muutakin kilkutinta luvassa..


Jättävät ne sentään aina muutaman..


Pääsin testaamaan NiksiPirkassa olleen niksin. Poimuri pelittää kyllä ja on nopea. Toisaalta roskia tulee enemmän kuin käsin poimiessa. Mutta mehumarjoja poimiessa ei taida lehdet niin haitata..


Viime keväänä istutetut pensasmustikat antavat jo nyt yllättävän hyvää satoa. Kahdessa puskassa on valtavia mustikoita. Keskimmäisessä ovat pienempiä, mutta niitäkin paljon!! Olisikohan katteen laitto tehnyt niille hyvää??
Vasemmalla näkyvä kissapatsas on räklien kusetuskissa. Siirtelen sitä mustikoiden ympärillä paikasta toiseen. Toistaiseksi olen saanut pitää mustikkani.. Hitaanpuoleisesti kypsyvät nämä pensaissa kasvavat mustikat.


Kärhö jaksaa ilahduttaa tänäkin vuonna.
Portin toiselle puolelle istuttamani kärhö ei jaksanut kasvaa ylös asti, mutta jospa ensi kesänä jo peittyisi koko portti :)


Jaksan aina ihastella näitä..2 kommenttia:

 1. en tunne tuota Pirkka niksiä poimurista, mutta olen jo vuosia kerännyt karviaiset poimurilla. Olen ohjannut kasvua siten, että oksat ovat pitkiä ja suht sivuhaarattomia. nostaa vain latvasta ja alhaalta vetelee.
  herukoiden kanssa teen sitä joskus, tänä vuonna parista puskasta, jotka suoraan maijaan eivätkä lehdet yhtään häiritse.

  Meillä ei ole mitään humisemassa eikä heilumassa marjojen seassa ja olemme läsnä vain viikonloppuisin, mutta ei isompaa hävikkiä ole havaittavissa

  Me paapoimme alkukesästä räksäpoikuetta mökkipihassa ja ovat kiittäneet siitä ja pysyneet lähimetsissä mustikoita syömässä. Eli metsän laidassa mökinpaikka parempi. Priorisoivat mustikkametsää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uusimmassa Pirkassa oli juurikin tyrnien ym. piikkisten poimintaan tuo vinkki. Ihan näppärää..

   Happamia, sanoi kettu pihlajanmarjoista ;) ja luulen että lähistön räksät on samaa mieltä. Täällä ei taida välittömässä läheisyydessä olla kuin pihlajanmarjoja. Kyllä minäkin valitsisin punaherukat :)
   Pitäisiköhän minunkin laittaa räksälle pesä.. Kun meidän pihaVareskin on meidät hyljännyt. Ei näy enää pihavahtia. Liekkö ollut mielestään alipalkattua puuhaa..

   Poista