lauantai 28. heinäkuuta 2012

Pajupuita ja raparperisuihkulähde

Keväällä punotut pajupuut ovat rehevöityneet mukavasti.


Tämä lasipallopajupuu on toistaiseksi ainoa joka tuntuu löytäneen pysyvän paikkansa. Lasipallojen paikalla oli ensin kivet, mutta sain nuo pallot roskiin menossa olevasta lampusta. Ihania..


Sommittelin suihkulähteeseen betonilehtiä ja ne varmaankin jäävät paikoilleen. Ensi keväänä kaivan vanhan systeemin pois. Entinen vaiva ei tunnu korjaantuvan millään. Vettä katoaa jonnekkin. Tosin hitaasti, mutta kuitenkin...


Tuolla lähteessä olevassa lehdessä on reikä :D


Tässä lähikuvaa.
Sain ajatuksen pihaVarekseltamme. Se kun on aika raju kylpijä. Kaatoi pelmutessaan pumpun, vesi alkoi ruiskuta miten sattuu ja allas tyhjeni.. Useana aamuna suihkulähde oli puolityhjä, vesipumppu ulvoi ja ruiskusi vettä kukkasille. Muutama mustaharmaa sulka killui vedessä. Ja yllätin pihaVareksen muutaman kerran itse teossa pyrstöään huljuttelemassa..
Ajattelin, että kumpa saisin kiveen reijän. Mutta sen "kivenhän" voisi valaa itse..


Ja näin se onnistui :)
Pumppu on pienessä sankossa ja lehti sen päällä. Pumpun suutin pulputtaa vettä reijästä. Toimii aivan suunnitelmien mukaan.


Tämä rehevöityy ja odottaa vakituisempaa paikkaansa kasvimaalla.


Tästä onkin kasvanut aika palmu :) En ole vieläkään päättänyt minne sen istuttaisin. Kukille tämä kesä on ollut heikompi..


Loput pitkät pajunvarret punoin kukkapenkin taakse. Ovat vielä naruilla kiinni kun en ole malttanut sitoa niitä pajunoksilla.
Itseasiassa punoin ensin pätkän pajuaitaa, sitten laitoin pohjakankaan, mullat ja kannoin liljat siihen (etupihan kukkapenkin tyhjennystä). Ihmeekseni ne ovat jopa alkaneet kukkia..


Tuossa näkyvät tiilet ovat entinen grilli. Naputtelimme tiilet irti ja osa päätyy kukkapenkin ympärille..


Nyt grillikatoksessa mahtuu hiomaan sohvaa ;)
Se ei kylläkään ollut grillin purkamisen syy vaan sen huono kunto ja pieni koko. Katsotaan mitä keksitään tilalle. Kaasulla toimiva muurinpohja on onneksi pahimpaan grillailuintoon..


Jaa että mitä puutarhabuddhalle kuuluu?? Hän on aloittanut joogan. On nykyään todella lahjakas päällään joogaaja..
Vähän on vaiheessa, mutta ei passaa ottaa näistä stressiä. Jatkan muotoilemista kunhan kerkiän. Pitää etsiä jokin laasti tms, millä saisi tuon pintaan tehtyä kasvot ym piirteitä. Eiköhän se löytyne. Tuo betonimöykky ei odotuksesta happane..


Tähän vielä pojan kännykkäkameralla ottama kuva..
Kun pihaVareksen vartioiva silmä petti. Harakat, liekkö sisaruksia tai pariskunta, ovat tapelleet variksen kanssa koko alkukesän.
Meillä jäi eteisen ikkuna rempan takia auki, niimpä poika löysi harakan tutkimusretkeltä. Kaveri katselee ulkopuolella kun toinen kiroilee sisällä :D
Kyllä nyt naurattaa, silloin ei ollut hymy herkässä kun poika soitti töihin, että täällä on harakka sisällä. Mietin kuumeisesti, että millä putsaan kaikki ruikulit.. Mutta onneksi mies pääsi käymään kotona..Huoh! :)

Jep, remontti etenee!! Siitä myöhemmin.

5 kommenttia:

 1. Siis niin kauniita nuo kaikki!!
  Tuo pajuhomma on ihan upee!!!

  Meillä eläväpajumaja on lähtenyt vihdoin rehevään kasvuun vaikka se istutettiin kuolleelle kuivalle kohdalle. Majan rehevyys on saanut vieressä kasvavat marjapensaatkin täysin uuteen loistoon! Mutta nyt pitäisi alkaa majaa sitomaan ja vääntelemään majan muotoon... Enpä ole raskinut :D

  VastaaPoista
 2. Kiitos.

  Tämä sadekesä on saattanut olla hyväksi noille pajuille? Laitahan sitten majasta kuvia :) Mietin sellaista itsekin, mutten tälle kesälle malttanut..

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. :) Kiitos, ensi kesänä taas pari lehteä lisää..

   Poista