sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Taivaallinen sadettaja


On satanut muutaman päivän....niimpä minä tuskissani vääntelin kasvihuoneessani sateelta suojassa rautalangasta koiranputkia.. Vai mitälienevät. Tukikeppejä suunnittelin alkuun tekeväni. Jotain kiemuraista ja koukeroista. Ei tullut tukikeppejä ei ;)
Olen aina pitänyt putkikasveja kauniina vaikken niitä kukkapenkkiini halua. Paitsi nyt näitä rautaisia. Teen lisää.. Voivat olla talvellakin ihan mukavan näköisiä törröttäjiä. Minä tykkään!


Näistäkin minä tykkään. Villitulppaani kukinnan jälkeen. Kukan ei tarvitse olla täydessä kukassa ollakseen kaunis..


Taisi olla teijalla todella hempeä hetki viime syksynä näitä sipuleita ostaessa ;D Harvemmin pinkkiä tulee valitua, mutta oli kyllä mukava yllätys (näin huonomuistisella niitä on usein)!! Ovat myös olleet hämmästyttävän kestäviä kukinnassaan.


Lisää ihania dementiakukkia. Ei muista ostaneensa, saati istuttaneensa. Todella kauniita!! Noita pienempiä on rypäs ja ovat pinkkien lailla kukkineet kauan. Alempi kaunistus on kukinnassaan lyhytikäisempi, mutta sitäkin upeampi!Tässä toinen sadepäivän projekti jota puuhasin grillikatoksessa. Naureskelin itsekseni (!!), että anna höperölle katiskaverkkokerä ja peltisakset niin se viihtyy tuntitolkulla hipihiljaa itsekseen.. :P
Meille on tulossa betonimylly remontin vuoksi. Arvaatte että minulle tuli kiire väsätä pohjia betoniveistokselle!! Puutarhatontut ei ole ihan lemppareita, mutta puutarhabuddha.. Tahtoo-ooo!


 


Kutakuinkin tällainen iloinen buddha minulla on ollut kauan haaveissa. En edes yritä tuollaista, mutta asento ja iloisuus jos välittyisi lopullisesta tuloksesta niin olisin tyytyväinen ensimmäiseen betonipatsaaseeni :)


Ollaan viime kesästä suunniteltu grillikatoksen laajennusta.. Ajatusta on pyöritelty moneen suuntaan ja tähän on päästy tällä hetkellä.
Grillikatokseen kiinnitettiin kaksi rautatankoa (pyöröterästä). Toisesta päästä ne kiinnitettiin "kaulukseen", joka taas kiinnitettiin pylvääseen.
  Pylvään juurelle viriteltiin verkko, joka täytettiin kivillä. 
Hommahan on vielä rajusti keskeneräinen.  Tarkoituksena on yläilmoihin ommella kankaasta kolmion muotoinen katos. Saan ystävältä entiseksi jääneen huvilateltan kankaan jota koetan tuunata.. Haaveilin valkoisesta purjekankaasta, mutta niillä metrihinnoilla haave jää toistaiseksi haaveeksi. Ja kenties onkin parempi tehdä ensin proto ;)
Tuohon kiviverkon päälle tulee vielä pieni pöytälevy. 
Koko homman tähän asti kallein ostos oli tuo minkkiverkon nimellä kulkeva verkonpätkä. Se oli pari kymppiä !! (pieni siivu verkkoa on vielä..) ja pylväs sekä metalliosat yhteensä pari kymppiä. Kivet haettiin omin pikku kätösin, joten hieman löpöä meni siihen. Pöytälevy syntynee aikaisempien projektien jätöksistä.. Laattojakin on sen verran että jos aikaa on niin mosaiikkiakin voisi askarrella :)Muistatteko ruusukvittenin?? Ulos jätetyistä ruukuista on noussut tällaisia alkuja :) 


Tämä enteilee tulevaa remonttia. Kellaria on kuivateltu, jotta päästään remontoimaan pojalle huonetta. Tuosta kolosta valutetaan seuraavaksi betonia.. 
Viime kesänähän tehtiin ulkopuolelle vesieristys (hommasta täällä).
Tuuletin on kyllä tehokas!! Se on sammutettava jos laittaa tulen uuniin tai kiukaaseen. Tuuletin vetää kaikki savut sisälle :D Ilmastointi on ainakin toiminut.. Ja märkä kellari kuivunut!!! Vielä tovi ja kymmenen hommaa niin pääsee sisustamaan ;) 
Palaillaan remonttiin ja katokseen..Haluan muistuttaa vielä tästä Koivukuorinnasta. Koivunlehdet kannattaa kerätä nyt alkukesästä!! Käytin tuota viime talvena jalkojen kuorintaan ja jalkakylpynä. Siihen hommaan tuo satsi riittää pitkälle talveen. Ja kuumottavia kesäjalkojakin on kiva lillutella.. Säilytä jääkaapissa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti