sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

Mittumaari

Juhannus on pakanallinen juhla.. Jollet sitten ole muistellut Johannes Kastajaa..?
Traditiot liittyvät taikuuteen ja hedelmällisyyteen. Riekkuminen ja meluaminen ja kokkojen poltto karkoittaa pahoja henkiä ja mitä enemmän promilleja, sitä parempi sato. Monessa pirtissä tätä satoa saatiinkin jo helmi-, maliskuussa.
Romanttisimmat kierivät nakuna niityillä ja haalivat nokkosista lähtien kaikki yrtit pielusten alle ja tuijottelivat kaivoihin ja lähteisiin..
Eipä tuo ole sen hassumpaa menoa ollut kuin nykyisinkään. Vai veisiköhän nykytraditiot omituisuudessaan voiton vanhoista...?
Se siitä historian pohdinnasta. Meillä iloittiin pitkästä viikonlopusta, levättiin, grillailtiin.. Voi olla, että muutamassa kodossa on ollut sama meininki?


Idea tähän kukka-asetelmaan tuli olotilasta. Tuli ihan veikeä. Kohta nappaan raparperit ja keitän mehuksi.


Täällä suunnittelinkin jo tuota katosta. Kaikki ei mennyt ihan niin kuin piti, mutta lopputulema on oikein hyvä.
Eli kangas aiheutti eniten säpinää. Huvilateltan kangasta ei löytynytkään, joten mietin jo lakanan ostoa. Sitten löytyi Turusta purjekangas. On ihan tarkoitettu ko. käyttöön. Jouduin pulittamaan siitä 30,-. Mikä on kyllä huomattavasti vähemmän kuin jos olisin ostanut purjekangasta kuten ensin kaavailin.
Päissä on isot D-renkaat, mutta jouduin leikkaamaan yhden sivun pois. Kangas oli noin ½ metriä liian pitkä. Onneksi minulla oli purjerenkaita. Ompelin leikatun sivun ja kiinnitin jokaiselle sivulle muutaman purjerenkaan.
Kulmista purje on kiinnitetty tolppiin ja sivuista nippusiteellä. Grillikatoksen päädyn purjerenkaat on kiinni koukuissa. That`s it!Ja sillävälin remontti etenee...


Remontti ulkoa.


Mylly pyörii.


Tällä säkillä voisi olla muutakin käyttöä... Tosi vahvaa "kangasta", moninkertaiset saumat ja paksut ompeleet! Peseskelen säkkiä ja jos sinne sitten uskaltaisi vaikka istuttaa jotain..???


Tässä tuo sama ikkuna sisältä. Siitä tuupattiin löllöt sisälle


ja tasoitettiin lattia. Oviaukon luona oli korkein kohta. Lattia oli tosi viisto seiniä kohti. Nyt se kylläkin on ihan tasainen. Saa kuivua muutaman viikon.. Ei mikään maailman nopein remppa tämä..


Iloinen buddhani on tässä vaiheessa vieläkin. Hetkellinen luova incessant. Noudatan sääntöä;

Kun ei mitään synny, on turha yrittää
Ei siitä tule kuin kipeäksi pää
Pidä tauko....

-Juice


Meidän lapset purkaa kiukkuaan listoja repimällä..
Juu mutta oikeasti ihanan iloinen näky. Aloitettiin eteisremppa kellarirempan ohella. Jotainhan sitä on tehtävä kun betoni kuivuu ;)
Olen laittanut tarjouspyynnön useampaan firmaan uusista ikkunoista ja ulko-ovesta. Vanhat ovat... No, vanhoja! Ovi ei varmasti enää pelitä tulevaa talvea. Ja tällä rempalla saadaan sisätilojakin paljon lämpimämmäksi. Eniten kylmää sisään hiipii eteisen ja kellarin kautta.
Ja ei pienimpänä ilon aiheena ole se, että pääsen eroon tuosta ällöruskeasta lattiasta, seinistä, ikkunanpielistä...


Pihalöytöjä. Rautaputkikukkani on ruostunut kauniisti ja unikko raidoittunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti