lauantai 16. kesäkuuta 2012

Havuja p*rrrrkele!!

Lapset tupsahtivat kotiin kesälomareissultaan kuuset kainalossa jo useampi vuosi takaperin. Turu toril antova, sanosiva.. Nehän on sitten istutettava! Pari vuotta olivat turvassa kasvimaalla, ettei vahingos vedetä ruohonleikkurilla yli. Sitten saimme mietittyä niille paikan. Etupihan nurkkauksen. Sinne aloimme suunnittelemaan kuusimetsää ;)
Ostinkin niille seuraksi pensasmustikoita .. mustikkapensaita. Alkuun näyttikin, että pensaat päihittää kuuset kasvussa, mutta tänä keväänä kuuset olivat tehneet kasvupyrähdyksen. Ja niiin ovat kauniita ja sieviä ja topakoita..
Ongelmanahan oli -niinkuin aina- rikkaruohot.


Eipä näy mustikkapensaita, saati pensasmustikkaa :/
Kuuset on kyllä komiat, mutta... Kyl jottain tarttis tehrä!!
Ostin taas alkuun pari rullaa kangasta bloggaamaan rikkaruohot. Ostoslistalla oli myös kaksi satsia kuorikatetta. Yksi tarjous-satsi (13,90€) sisälsi kolme 45 litran säkkiä. Katetta riittää vielä omenapuiden juurelle.
Vuorimänty ei ollut ostoslistalla, mutta kun se on niin söpö..


Kiviä löytyy viime kesän jäljiltä pitkin pihaa. Ovat ilmeisesti vielä käärmeissään maan pinnalle joutumisesta. Yksi nimettäin iski takaisin..


.. ja sain valtavan kivuliaan avohaavan. Tässä tuoreeltaan, kuivuneena oli ällöttävämpi!!
Ja saan samalla esiteltyä uusimman tatuointini ;D Sain viime syksynä syntymäpäivälahjaksi kaksi sudenkorentoa. Ylhäällä tuo pienempi ja alhaalla hieman kookkaampi. Ja kamalasti tekee jo mieli uutta!!

Eli siis kiviä vieriteltiin, kunnes keksittiin kopata kottikärryn kyytiin. Sitten vasta homma alkoi luistaa ja vastahakoiset kivet saivat kyytiä. Varmaan leppyivät huviajelusta ja asettuivatkin sitten ihan suosiolla paikoilleen.


Miehen kanssa aherrettiin kankaat paikoilleen, kasvit; elikkäs se mänty ja pihan perukoilta löytynyt korkea kivikkokasvi, jonka nimi on taas aivokurkiaisen perukoilla tietymättömissä.
Kankaan päälle mielettömän vision vallassa "Tuo tuonne, tuo tuonne ja tuo tuonne. Käännä vähän, ei niin paljon!! Väärä kylki, käännetään toisinpäin.." asettelimme kivet. Ja kuorikatteen roiskiminen välilöihin oli sitten piste sinne iin päälle.
Minä olen mahottoman tyytyväinen. Jostain kuitenkin kuuluu itikkamaista ininää ja olen erottavinani sanoja: ... lisää kiviä... tyrnipensaita... kiviä.. pensaita... puolukkaa...

Urakan jälkeen olin niiin rättipokki ja itikoiden syömä, että annoin kameran 13 vlle ja käskin kuvata joka kantilta. Laitan parhaimmistoa näytille. Let the show begin.. (kannattaa muuten klikata kuvaa, niin pääsee selaamaan isompia kuvia).
Mutsikka kukkii ♥


Takaa


Kuuset ovat erilaisia, mitähän lajikkeita lie..JÄTTIpensasmustikka..


Kivilöitä
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti