perjantai 20. huhtikuuta 2012

Viikon viritykset

Kevään Novita lehdessä oli neulottu kaksinkertaisesta Hanko-langasta kori. Hanko on löysäkierteistä ja hankalaa virkata sekä neuloa, joten ujutin materiaaliksi -minkäs muun kuin- trikookuteen. Ankarasti silmukoita laskien sain aikaiseksi hieman erilaisen version.
Tein pienemmän halkaisian, mutta ohjetta soveltelemalla saa aikaiseksi juuri sen kokoisia koreja kuin haluaa. Mutta pitkästä aikaa hieman erilaista koria!
Ja tällä tekniikallahan syntyisi se rahikin!! Ei virkaten vaan neuloen. Kunhan tässä saa muita rojekteja alta pois...


Mutta viikon mukavin oli huovutettu saippua. Tein mallikappaleen ja tehtiin niitä sitten käsityökoululaisten kanssa. Ja tulikin muuten hienoja!!


Tässä minun huopasaippuani saippualautasella ♥


Hommaanhan ei tarvita kuin saippuaa ja villaa. Työtä helpottaa jos löytyy sukkahousut ja kuplamuovia.


Ensin laitellaan villasuikaleita (pohjaväri) limittäin ja kääräistään saippua niihin. Tarkastetaan, että villat on ristiinrastiin jokapuolella, eikä saipua kurki. Sitten voi heittäytyä luovaksi ja kääriä värejä. Voi maalailla vaikka maiseman, raidoittaa, täplittää.. Myös huopuva lanka käy!

Koko komeus pujoitetaan nailonsukkahousun varteen, kiepautetaan sukka tiiviisti kiinni, kostutetaan ja otetaan alkuun saippuaa pintaan. Aloitetaan hankaus kuplamuovia (tai vaikka bambuverhoa) vasten. Ja annetaan vuorotellen kylmää ja kuumaa kylpyä. Heti kun villat ovat huopuneet kiinni; poista sukka!!
Sitten voi plätkytellä menemään kylmäkuumaa ja hankausta niin kauan kunnes villat ovat tiivistyneet saippuan ympärille. Sen kyllä huomaa kun saippua on valmis!

Minä käytin omaa saippuaa (oppilailla oli marseille saippuaa). Päätypaloja ja muita vähemmän esteettisiä. Ja sen verran viisastuin, että jos käyttää valkoista villaa niin ei kannata käyttää esim kaakaolla värjättyä saippuaa.. Mutta ruskeaa/mustaa villaa voi hyvinkin käyttää. Ja tosiaankin, kaikki päätypalat ja muotissa vinksahtaneet saippuat voi kääräistä villaan. Huovutus on vieläpä ihanan terapeuttista.

Ei kun läträämään huopasaippuoita (*vink!vink* äitienpäivä on piaan!) ja jokaiselle oma väri!
Eikö olisi kivaa puuhaa lapsillekin kesällä pihamaalla..?

Ja nyt alkoi koulunkäyntikin. Minulla oli tänään ensimmäinen koulupäivä. Kulttuurihistoriaa. Etätehtävä kansallispuvuista. Kerron sitten teillekkin kun olen viisastuttanut itseäni ;)


Kesää odotellessa mansikka- ja mustikkakorennot surisevat jo korvissani..
Että on sitä ehditty kotonakin jotain pientä näpertää ;)


1 kommentti: