keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

..kengänkannat koo-koo-koo...

Ikivanha (minäkö?) ralli on pyörinyt päässä suruutellessa kengänkorkotekniikalla tehtyä tuolinpäällistä. Eli jep, tuolinpäällinen on vastaus arvuutteluuni.. Ei vastaukset nyt niin pielessä olleet, sillä ko. tekniikalla saa tehtyä tyynynpäällistä, mattoa, laukun..

Tulevalla viikolla vietetään Taito-viikkoa ja yhtenä viikon teemoista on kengänkorkotekniikka. Perinteinen tekniikka, jota on muokattu uusin ideoin. Ja mikä mahtavinta, tähän voi upottaa virttyneet villakangastakit ja huopuneet villapaidat. Langanjämistä puhumattakaan. Uudista kierrättämällä :)


Lopputulos ja lähtötilanne :)Kun oli lippulaput leikattu ja kirjottu alkoi mallailu ja tälläily. Mittailin selkänojaa ja asettelin lippusia. Ompelin ja ihmettelin kuinka mahdottomasti ompelinkin. Minun suhteeni ompelukoneisiin ei ole aina ollut ihan mutkaton.. Mutta minähän lupasin itselleni treenata ja paneutua asiaan. Kyllä minä tästä vielä...


Sain kuin sainkin selkänojan tehtyä. Mutta ihan kuin jotain puuttuisi..  Aivan kuin tuoli vielä kaipaisi jotain..


Eipä muuta kuin sopivia palasia etsimään, tälläilemään ja mallailemaan. Tuohon tuli päälle vielä vanu ja toinen pala kangasta. Takin selkäosasta löytyi kivan kookas pala...


Ompelin vielä vanun paikoilleen ja sen jälkeen reunat. Ei kannata mennä kauhean läheltä katsomaan reunoja, mutta näin matkan päästä jälki on kutakuinkin siistiä :)

Versiointi mahdollisuuksia on loputtomiin. Lappusten kuvioinnissa ja väreissä. Lappusethan voisivat olla myös monivärisiä ja kirjonta yksiväristä. Kuvioitakin pystyy tekemään vaikka jokaiseen lappuseen erilaisen..5 kommenttia:

 1. Onpas hauska! Tätä piti katsella ja katsella ja katsella vielä uudestaan, oikein pää kallellaan. On niin erikoinen ja erilainen ja kiva! Musta ei olisi tekemään tuollaista mut ihailen sun kärsivällisyyttä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä olisi!! Sinullahan pysyy ompelukone vakaasti käsissä. Olen ihaillut sinun tunikoita kateudesta purppuraisena..
   Tuota tekniikkaahan voisi käyttää vaatteissakin. Jos löytäisi kirppikseltä nahkatakin ja tekisi hameen...? Mitä luulet, onnistuisiko? Tosin nahkapalojen kirjominen saattaisi olla työlästä :/ Hmm.. ehkä pyörittelen vielä ideaa ;)

   Poista
 2. Oli hauska tutustua kengänkorkotekniikan sovellukseen, ei tästä tilkkuilusta aina tarvitse tulla matto! Meillä Taito- ja kässäkeskuksissa on tosiaan aiheeseen liittyviä pajoja 10.-15.4. Kirjoitin juuri uuteen blogiimme kengänkorkotekniikasta jutun ja linkkasin tänne sivuille. Tervetuloa tutustumaan: http://taitavatyyppi.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kurkata tuo linkki. Kuvassa mainioita vinkkejä "korkojen" kuvioimiseen.

   Poista
 3. Hauskaa designia olet noista kirjotuista lippu-lappusista tehnyt! ...öö... enpä tiennyt että tuota kutsutaan kengänkorkotekniikaksi...

  VastaaPoista