sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Ruksitaan todo-listaaTäällä aloittelin säärystimiä ja autuaasti jäi päivittämättä valmis tuotos. Tässä ne nyt on ja kovasti olen tykännyt. Yläresoriin oli kylläkin pujoteltava silikonisiima, koska eivät muutoin malttaneet kunnolla pysyä aloillaan. Ehkä napakampi resori ohuemmilla puikoilla tai hieman pituutta lisää...?


Samaisesta langasta, värinä "porkkana", tein töissä varpaista varteen sukat. Neulottu yhdestä kerästä ja varsin kivasti menee tuo "raidoitus".
Harmikseni ne jäivät tähän vaiheeseen, eli en ehtinyt tekemään varsia :(
Mutta tykkään tuostakin väristä!!


Nämäkin viime vuoden puolella töissä tehdyt harlekiinitossut. Huopaset-langasta ainaoikealla ja huovuttamalla.
Näitä palatöppösiä tuli tehtyä nuorempana langanjämistä mm. joululahjoiksi. Että ne olivatkin kirjavia :D


Shaalissani EDELLEENKIN  toisen puolen hapsut päättelemättä... *punastuu ja häpeää*
Ei siksi ettenkö tykkäisi tekeleestäni, se vain unohtui kaappiin.
Shaalista tuli varsin mukava. Pätkittäinen tekeminen ei näy lopullisessa tuotteessa. Kun napsin shaalini pois puista se vetäytyi kasaan ja epätasaisuudet tasoittui.
Urakka oli kova; tehdä työn ym. (ym.= kesäinen pihankaivuu vedeneristyksen nimissä. Kivien pyörittely ympäri pihaa, lapion heilutus, haravointi ja kuokkiminen...) ohella... Podinkin alkusyksystä pientä unenpuutetta ja höperyyttä siinä määrin, että mokailin vanhempainillassa menemällä väärään luokkaan *punastuu syvemmin*...  Sen siitä saa, kun kasaa pienelle lautaselle liikaa ;)


Edellisen työpaikan keittiöön kudoin loimen lopusta tämän riemunkirjavan maton. Ilman sen suurempaa ymmärrystä väreistä ja kuvioinnista sain kuitenkin paukuteltua suht järkevän jatkumon... Ai että oli migreenin paikka tätä kutoessa ;D .. Mutta eipä se sitten lattialla ollutkaan hassumpi. Ihan en saanut kuvassa värejä täsmäämään (kännykkäkuvaa), mutta etuala vastaa aika hyvin todellisuutta. Disain on siis täysin omani värivalintoja myöten.


Hynysen uuden kirjan luonnos? Päiväkirja? Hynysen "musta vihko"? Thi-hi-hii...
Ensireaktioni näihin kansioihin ja lehtiin... En voinut kuin virnistellä nähtyäni nämä pinot ja hyllyrivit. Rock`n roll...
Tässä joulupallojen kuvioinnista alkunsa saanut sukkapari pienissä vikkelissä jaloissa. Aikast hottikset, vai mitä? Lankana seiskaveikkaa.Olen kyllä tyytyväinen kuvioon ja teen varmasti näitä lisää.. Ja kuviotahan pystyy soveltamaan lapasiin, pipoon, kaulaliinaan...


Tässä tuubi, jota en ole käyttänyt kuin muutamana pakkaspäivänä. Eihän siinä periaatteessa mitään vikaa ole, mutta kamalan pitkä.. Kaksinkertaisena ainakin puolitoistametrinen, joten käärimistä riittää :/


Tätä crystal-langasta neulottua hattua taasen on tullut käytettyä ahkerasti. Ihan peruspipa pienellä bling-blingillä. Se villapaita tuosta langasta ei ole vielä edes aluillaan...
Tuossa muuten lähdössä incognitona lenkille kun muistin ettei ole pipakuvaa. Oli kiva tuulettaa autoilun jäykistämiä niveliä aurinkoisena pikkupakkaspäivänä. Siellä jaettiin ihan ilmaista d-vitamiinia..


Nyt tulee mieleen vanha sananlasku: laiska töitänsä luettelee :D
Samaan listaan voisin lisäillä vielä opparikuulumiset. Jos viikolla laiskottaa tai ei vaan muuten saa aikaiseksi..

Voisi luonnehtia, että jos virheistä oppii niin paljon on tullut opittua parin viikon aikana :)
Olen muutaman loimen luonut ja viritellyt niitä puihin. Työjärjestys on kutakuinkin hahmottunut, mutta jahkailen sitten jonkun sivuseikan kanssa kun ei nyt muista miten tämä laitettiinkaan tähän että pääsee seuraavaa vaihetta tekemään. No, muutamat rakennukset alle niin jos alkaisi vanha harmaa pariskunta vetristyä..


Näihin pikkupuihin laittelin poppanaloimen. Pari pirtavirhettä tuli, muuten ok.
Kässärikoululaiset (isojen ryhmä) tekee tässä selänpesimiä ja muuten puissa syntyy monenlaista poppanaa. Viimeksi oli puissa paperinarua kuteena. Hienoja juttuja...


Sidontakin meni yhtä lukuunottamatta (vipusista tuleva nyöri meni välittäjän väärältä puolen) nappiin. Tosin muutimme sidontaa, mutta parin langan paikanvaihto sujui tuon urakan jälkeen jo helposti.
Noiden pikkupuiden laittaminen on kivuliaampaa kuin isojen. Isoissa pääset kokonaan alle ja sisälle, tässä joutuu kurottelemaan ja rönöttöämään ja venyttelemään.. Pitäisiköhän alkaa joogaamaan :/


Tässä sitten isojen puiden kimpussa. Niisintää. Ruusukas nimeltään. Se on otettava lanka kerrallaan ja tarkistettava kuvio vielä tarkistuksen jälkeen. Niisintävirhe työllistää myöhemmässä vaiheessa aikalailla..
Maanantaina pääsenkin laittamaan polkusia ja välittäjiä. Niisivarsia on kuusi, joten homma jatkuu puiden alla samaan tahtiin..

Läksytyksenä on ollut lueskella mistä artesaanin perustutkinto muodostuu. Kyllä, artesaanin. Päätettiin jättää se virikeohjaus viite pois. Asia on kuitenkin sama... henkilökohtaistamista tehdään kuitenkin.
Artesaani osaa kaikenlaista. Hän laskee menekkiä, tuotteistaa, toimii asiakaslähtöisesti. Hän suunnittelee ja tekee suunnitelmia, tuntee materiaalit ja tarvittavan tietotekniikan. Hän osaa toimia vuorovaikutteisesti, tyyli- ja laatutietoisesti, kustannustietoisesti ja taloudellisesti.. Hän.. hän.. ja-ja-ja... Pää pyörii kuin Leena Hefnerillä (os. Herppeenluoma). Tulisiko minusta todellakin niin hirween lahjakas ja-ja-ja hirween tehokas...?
Lopputoteamuksena voisin sanoa, että mielekästä ja kiinnostavaa. Tunnen itseni yhä onnenpekaksi!

2 kommenttia:

  1. Sun blogiasi on kyllä aina yhtä ilo lukea, ei kyllä pitkästy millään. Tekstisi on napakkaa ja ytimekästä ja työsi oat aina kerta toisensa jälkeen upeita.

    Liekkisukat ovat FANTSUT, kelpais varmaan monellekin pikku vipeltäjälle.

    VastaaPoista