perjantai 10. helmikuuta 2012

Kosketusnäytön pehmeä pesä


Mikäs yrttipussukka se siinä....
Tarvitsin suojakotelon kosketusnäytölleni. Heittelen sitä laukkuun ja siellä kilkattaa avaimia ym. kovaa, terävää..
En paikallistanut yhtään huopuvaa villapaitaa, joten neuloin mustasta Huopanen-langasta lappusen. Huopanen kutistuu noin 40%, joten yritin laskeskella sen kautta...


Eli tässä on noin 30 silmukkaa ja neuloin ainaoikeaa.. sopivasti. Sitten neulasin sivut kiinni. Isohkoksi pussukaksi. Jonka jälkeen ompelin (huopumattomalla langalla) pussukan sisään muovipussin.


Tämän jälkeen pussukka pesupussiin ja pesukoneeseen. Neljässäkymmenessä asteessa pesu muun pyykin kera. Sipulsin pesupussiin myös pienen nokareen itsetehtyä saippuaa.


Vähän rupukka sieltä tulee, mutta pussukka on muokattavissa. Pussista tuli paksu ja napakka. Pinta on ainaoikeasta neuloksesta johtuen jännän nyppyläinen. Topakka kotelo, voisi käydä vaikka silmälasikotelosta!!
Tässä kohtaa aloin miettimään, että millä piristäisi pintaa.. Ajattelimpa sitten harjoitella hieman kirjontaa.


Tein lehtiä ja koukeroita. Täpliä ja viivoja. Lankana joku korinpohjaltä löytynyt batiikki (?) lanka. Vihelsin sitä mukaa kun sävelsin.
Ihan mukavaa tuo kirjominen. Pienen hakasen ompelin vielä lippaan. Ja nyt mietin, että pitäisikö lipan sisäpuolelle kuivahuovuttaa mustaa villaa. Sais lankasohrut piiloon..


Nii!! Ja se kännykkäkin mahtuu sinne sisään!6 kommenttia:

 1. Hei Teija, Joskus olin merkannut blogisi pitkäääään kirjamerkkilistaani ja nyt täällä viimein uudelleenvisiitillä tajusin... Tajusin, että mehän ollaan samalta suunnalta... vink, vink, postaukseni 19.1.2012.
  Tsemppiä opparikoulutukseen ja töihin! Laitanpa blogisi seurantaan...

  VastaaPoista
 2. Tervetuloa seuraamaan :) Löysimpä paljon hyviä vinkkejä "nätti rätistä"! Olen asettanut itselleni tavoitteeksi tehdä lähempää tuttavuutta ompelukoneideni kanssa. Vähän pakko kun niitä on jo kaksi :D

  VastaaPoista
 3. Hiaano pussukka ja maan mainio idea! Tuonhan minäkin osaisin tehä, laitoin seiskavitosen kotelon hukka nimiseen paikkaan...

  VastaaPoista