perjantai 13. tammikuuta 2012

Lujaa Laatua - Lada
Miten voi olla niin täpinöissään Ladasta? Helposti, huomasin!
Kirppikseltä löytyi retrovihreä, poljettava ompelukone. Merkkiä Lada. Pikaisen googlettamisen jälkeen selvisi, että aikanaan niitä on pidetty hyvinkin kestävinä...


Tällainen... Tuon koneen saa pöydän sisään ja kansi vasemmalla kääntyy pöydänkanneksi. Ja ovi tietenkin kääntyy kiinni.
Kaikki vaikutti ehjältä hihnaa myöten. Pöydästä ei puutu kuin pari liuskaa viilua, muutoin vain puunausta vailla.


Ei muoviosia....


Olenko minä jotenkin kieroutunut, mutta minusta tämä on kaunis...
Sisältä paljastui paaaaljon kaikenlaista kivaa! Kuvassa inventaario vasta puolivälissä.
Peltirasia, jossa ohjekirja (saksaksi...), lisäosia (erilaisia paininjalkoja, varaneuloja yms. tarpeellista..), kamala määrä ompelulankaa, kirjontalankaa, villalankaa, mielettömästi erilaisia neuloja, virkkuukoukkuja, nappeja, neppareita, nauhoja... Ja tuo litteä metallirasia sisälsi injektioruiskun neuloja? Liekköhän edellisellä omistajalla diabetes tahi joku riippuvuus? No, heh... Pitäisiköhän ne keittää ja laittaa talteen vai hävittää..?

80 € maksoi Lada. Ja ei minun mielestä paha. Varsinkin jos kone toimii :DDD En ole vielä päässyt testaamaan. Mies hivelee ensin pinnan jollakin aineksella..
Tämä tulee minun työpöydäkseni. Ja sopii niiiin hyvin meidän puna-vihreään sisustukseen. Puuosat nyt olisi voineet olla hieman tummempia, mutta ei saa olla liian täydellistä ;)


Ja ostin minä vielä pahvilaatikollisen materiaalia. Eli lootasta löytyi muutama hopeinen pikkulusikka, koristeellisia haarukoita ym.ym. Ankaran !! puunauksen jälkeen pääsee treenaamaan uraa Uri Gelleriksi..


Ainakin nämä penkaisin laatikosta heti käyttöön. Kiva tuo pikkuveitsi :)


Tämän nappasi poika itselleen. Kompakti lusikka-haarukka-veitsi-pullonkorkin-purkinavaaja.9 kommenttia:

 1. Heippa! Et ole kieroutunut, tosi kaunis kone :) Käyttövinkki injektioneuloille: Jos joskus joudut purkamaan puista huonekalua, jossa on liimaa liitoksissa, voi injektioruiskulla kokeilla täsmäruiskuttaa lämmintä vettä liitokseen liimaa pehmentämään. Riippuu liimasta toimiiko.

  VastaaPoista
 2. Wanna; Huh, kiva että joku muukin tykkää ;)
  Joo, joskus olen ruiskuttanut liimaa liitoksiin, mutta empäs osannut ajatella että se toimii toisinkin päin! Kyllä minä ne neulat päätin säästää toistaiseksi, niihin vain tarttis löytää se loppuosa.. Ja olipa mukava lueskella blogiasi. Niin paljon tuttuajuttua ;)
  Kiitos Jokke :)

  VastaaPoista
 3. Ihana tuo Lada!Voi onnea uudella Ladan omistajalle, aikamoisen aarteen löysit.

  Minulla itselläni on käytössä juuri samanlaisia veitsiä, lusikoita ja pikkulusikoita kun sinun kuvassasi, ovat peruja jostain sukulaisilta. Hyvin ovat kestäneet, hyvät löydöt sinulla :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos :)

  Minullakin on tuota Sorsakosken sarjaa mummon peruja. Lusikoita vaan uupuu. Varsinkin pikkulusikoita. Niitä olen metsästellyt toreilta ja turuilta..

  VastaaPoista
 5. Itsellä tuommoinen samanmoinen kone, olen yrittänyt metsästää ohjekirjasta siihen. Pystyisitkö ottamaan skannaamaan sivut sähköpostiini?
  rokkenrolli@hotmail.com. Olisin todella kiitollinen :)

  VastaaPoista
 6. Täällä kans tuore Lada-omistaja :) Mutta sama ongelma minullakin - ohjekirja puuttuu. Pystytkö vielä lähettämään sähköpostitse?annika.lepola@multi.fi

  VastaaPoista
 7. Täällä kans tuore Lada-omistaja :) Mutta sama ongelma minullakin - ohjekirja puuttuu. Pystytkö vielä lähettämään sähköpostitse?annika.lepola@multi.fi

  VastaaPoista