lauantai 5. marraskuuta 2011

Valoa ikkunassa

Idea lähti pienestä lyhdystä, joka oli tehty ikkunan näköiseksi.
Palat kloksahtelivat paikoilleen kun näin kuvan valtavan suuresta lyhdystä. Sekin vanhoja ikkunanpokia käyttäen tehty... Se löytyi kirjasta joka käsitteli talvipihan sisustamista (ulostamista?) "Talvipihan tunnelmia".

Suurin työ minulle oli saada mies innostumaan asiasta. Hän kun on tässä taloudessa puutöiden suhteen asiantuntia. Minä vain suunnittelen ;) Aikansa kesti, mutta sain lyhtyni ennen talvea. Ja olen erittäin tyytyväinen!
Sisällä roikkuvat lyhdyt ovat markettitavaraa. Halusin joko valkoiset tai rustiikkiset. Molemmista vaihtoehdoista löytyi erittäin kivat ehdokkaat, joten annoin hinnan ratkaista. Ja ovathan nämä kätevät; tuon kynttiläpaikan saa nostettua kokonaan pois lyhdyn sisältä.  

Ensin mietin lasihyllyjä lyhdyn sisään. Hyllyjen päälle olisi voinut tehdä asetelmia erilaisista kynttilöistä, lyhdyistä, tuikuista... (Ja keväällä vaikka orvokeista..) 
Mutta sitten hoksattiin, että ei lasihyllyt välttämättä kestä kuumuutta. Varsinkin kun meinattiin tehdä ne hyllyt vanhoista, ylijääneistä ikkunaruuduista. 
Ja tuo etupihan laatoitus on sitten väliaikainen. Tälle syksylle ja keväälle kurastoppariksi "asennettu". 


 Pohjana on paksu vanerilevy, joka on öljytty puunsuojalla. Peitin sen kivillä..


Säppinä alkuperäinen.. Harmi ettei oven saranoihin ollut vastaparia :/ Piti laittaa uudet..
Katto on ohutta liimalevyä, joka sekin on käsitelty ulkoilmaa kestäväksi. Kattohuopaa löytyi grilli- ja puukatoksen peruista tarpeellinen määrä. Kesän vesieristerempasta jäänyttä bitumiliuosta siveltiin päätyihin (vaneria), joten ne sointuvat kivasti mustaan kattoon :)
Täältä löytyy Lyhty nro 2 !! vaihekuvineen ja ykkösen lopullinen (?) sijoituspaikka :) 


8 kommenttia:

 1. Aivan mielettömän kaunis! :)

  VastaaPoista
 2. Upea!
  Tuo ulostaminen on kyllä hyvä sana! ;D

  VastaaPoista
 3. Onpas tosi upean näköinen! :) Tämä on kyllä sellanen idea että vois itsekin "varastaa" jos vain löytäisi jostain ralennusaineet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, saa varastaa :)

   Kannattaa käydä rakennuskirppiksillä ja kysellä kavereilta. Nuo saatiin kaverilta ja hiontaa on odottelemassa eteisrempan jäljiltä toiset neljä pikkuikkunaa ;)

   Poista
 4. http://www.kotikalliolta.blogspot.fi/15. syyskuuta 2013 klo 18.10

  Tämä on kiva, tiedän jo paikan mihinkä varastan tän idean :).

  VastaaPoista