sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Sisäänkäynnit

Sisäänkäynnit saatiin siihen kuosiin, että talvi saa tulla. Keskeneräistä, mutta sitä on opinut jo sietämään :)


Takapihalla, kellarin sisäänkäynti.
Kun siistin muurin päällystä laastilla, tuli mieleeni kokeilla kuviointia lehdillä. Painelin kosteaan laastiin saniaisen ja kuuliljan lehtiä. Jollei onnistu niin täytyy vedellä laastia päälle. Kuitenkin nuo seinät on tarkoitus rapata jossain vaiheessa. Tekisi mieli tehdä mosaiikkijuttuja.. Pitää kysellä rikkinäisiä laattoja.
Löysin nuo lyhdyt tarjouskorista. Toimivat aurinkokennolla ja valaisevat ainakin sen verran, että näkee missä rappuset menee...


Vanhimman lapseni siro neljäkakkonen ikuistettuna. Poika oli harrastuksillaan kun tein ylimmän rappusen loppuun  ja eihän hän sitä huomannut vaan käveli päältä :D


Laatoitusta tein kaivauksissa löytyneistä kivistä ja vanhoista etupihan laatoista. Nuo pelkät batonilaatat on aika tylsän näköisiä. Kivetys elävöittää kivasti.
Meinaan että ne pysyisivät kivituhkan avulla paikoillaan.. Nyt väleissä on pelkkää hienoa hiekkaa. Laitoin ensin kankaan hiekan alle. Päälle hiekkaa, jonka tiivistin ja siihen laatat. Sen jälkeen irtohiekan avulla asettelin kivet.
Pitää talven ajan miettiä jatkuuko laatoitus tuosta ja jos jatkuu niin miten..
Kovasti tekisi mieli laitella etupihallekin laatoitusta, mutta jos ensi kesänä myllää taas kauhakuormaaja pihamaalla, niin ei varmaan kannata vielä nähdä vaivaa.


Tällainen siitä sitten tuli. Ritilästä. Minä tykkään!!! Täältä ja täältä voi kurkata ennen-kuvat..
Vielä puuttuu valkoista listaa ym. sieltäsuntäältä..
Käyttäkää mielikuvitusta värjäämään sokkeli ruskeaksi, talo keltaiseksi.. Päätyyn ritiläkappa. Sitten alatte nähdä samaa kuin minä :)

2 kommenttia:

 1. Mähän löydän sulta kaikki ideat omaankin pihaan :D ...tosin neljäkakkonen taitaa jäädä ikuistamatta... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että näistä on jollekin iloa :)
   Kovasti olen ollut ritiläratkaisuun tyytyväinen. Hyvin pysyi lumet poissa etuovelta :)
   Saa nähdä päästäänkö tänä kesänä jatkamaan terassia..

   Poista