sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Ruusukvitteni


Tällaisia siemeniä sain eteläntuliaisiksi. Eli ruusukvitteni. Vyöhykkeeksi povataan kylläkin I - II, mutta olen kuullut tapauksista viitosvyöhykkeelläkin. Joten lähden testailemaan. Mielessä tietenkin siintää kvittenhillopurkit... Täällä kylläkin toppuutellaan, että satoa alkaisi saada vasta toisena, tahi neljäntenä vuonna. Siis jos..
Hedelmä tuoksuu aivan ihanalta ja saatan kuvitella hillon olevan namia vaikkakin hedelmän jyrsiminen ei ollut suunnaton makuelämys. Ja kaunishan se pensas on!! Googlesta löytyy jokunen kuva :)

Eli toimenpiteet mihin ryhdyin kvittenhillon saavuttamiseksi ovat seuraavanlaisia:
Laitoin siemeniä ruukkuihin mullan joukkoon, kaksi/ruukku. Yhden tällaisen ruukun upotin reunoja myöten kasvimaahan ja toisen pihan toiselle puolen kukkapenkkiin.
Kolme samanlaista ruukkua jätin kasvihuoneeseen. Yhden niistä haen myöhemmin sisälle ja ajattelin kellarin rappusilla talvehdittaa.
Jätin muutaman siemenen sellaisenaan kasvihuoneeseen... En vielä tiedä mitä niille jatkossa.
Siemeniä olisi vielä.... Jos säilyttäisi jääkaapissa kevääseen??? Vai pitäisikö laittaa lisää testi ruukkuja pihamaalle???

Toivottavasti näämme ruusukvittenin taimia edes jossain ruukussa keväällä...


Btw. Keväällä istutettu eukalyptus on nyt sisäistetty. Kesällä kasvoi kaksi kaunista tainta, joista toinen nätkähti siirron yhteydessä, mutta toinen näyttää hyvinkin lupaavalta.  Jos se pysyttelee elossa enemmän kuin viikon niin laittelen kuvaa ;)
Myös muut yrtykäiset siirretty kasvihuoneesta pihamaalle talvehtimaan. Myös rosmariini ja laventeli.. Ei minua voi ainakaan yrityksen puutteesta syyttää ;D
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti