tiistai 18. lokakuuta 2011

Kehäkukkahunaja


Nyt alkaa olla käsillä viimeiset hetket tehdä tuoreista kehäkukista kosmetiikkaa!! Jolleivät ristiturvat ole jo pistelleet poskeensa. Viime syksynä huomasin kuinka herkkua kehäkukka on rusakoille. No, jätin niillekin muutaman...
Plarasin tässä männäiltana taasen lempikirjaani "Ihana kotikylpylä" ja muistin, jotta tarkoitushan oli tehdä kehäkukkahunajaa virkistämään talven ahavoittamaa ihoa ja pipon hautomaa päänahkaa..
Kirjassa kehäkukkahunajaa suositellaan hiusnaamioksi, mutta on myös erinomainen kasvonaamiona. Tai vaikka teehen lisättynä :)


Kirjassa mitoiksi annetaan 1 dl vastapoimittuja kehäkukan terälehtiä ja 2 dl hunajaa. Minulla mittasuhteiksi tuli 500g hunajaa ja 3 dl terälehtiä. Luulen, että meni hyvinpitkälti, lähestulkoon sinnepäin...


Laitoin terälehdet ja hunajan samaan astiaan. Lämmitin hetken hunajaa vesihauteessa, jotta se notkistuisi hieman. Muista ettei hunajaa saa lämmittää yli 38 asteen, ettei hunajan hoitavat entsyymit pala!
Surauttelin terälehdet murskaksi sauvasekottimella.


Puhdistin lasipurkin kiehuvassa vedessä. Valutin ja kaavin hunajan sinne. Tässä on kätevänä apuna silikoninen vauvalusikka. Sillä saa sauvasekoittimesta kaiken talteen!!
Kannattaa myös muistaa, ettei kuopaise purkista sormin vaan lusikalla. Varsinkin jos käyttää kehäkukkahunajaa myös ruoanlaittoon.
Säilytä jääkaapissa :)


"Kun hunajaa käytetään hiusnaamiona, se on levitettävä märkiin hiuksiin. Puristele kaikkialle hiuksiin. Älä hiero, muuten hiuksia voi olla vaikea selvittää jälkeenpäin.... Anna vaikuttaa 20 minuutin ajan ja huuhtele hiukset haalealla vedellä."
Kyllä kelpaa taas viettää terapiasaunailtoja!!

Ja sitten avataan saippuatehdas....
3 kommenttia:

 1. Hurraa saippuatehtaille! :) Minäkin tein lauantaina piparminttu-suklaa saippuaa ja odotan ihan malttamattomana että Pienen tuoksukaupan paketti pärähtää postiin tänään tai huomenna 8)

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa ihanalle piparminttu-suklaa :)

  Mulla Kuhan kirja taas käsillä ja joulusaippuaa tekeillä. Sitten mietin hyödyntäväni keräämiäni terälehtiä saippuaan :) Saas nähdä kuin käy..

  VastaaPoista
 3. Tänään 14.5.2013 kylvin kehäkukkia kasvihuoneen styrox laatikkoon. Odottelen oranssinsävyistä kesää. Eihän sitä sitten tiedä mihinkä terälehtiä intoutuu sekoittelemaan.

  VastaaPoista