sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Joulusaippuaa

Saippuaromppeet on kaivettu esille. Kuten myös Saara Kuhan saippuakirja. Ihan ensimmäiseksi sovelsin "Tumma maustesaippua" ohjetta. Jätin siitä neilikan kokonaan pois. Lisäsin appelsiinin kuoriraasteen ja lisäsin pomeranssia yhden tl. Eli yhteensä 3 tl. Muottina jugurttipurkit.


Lopputulos on ihan nätti. Alkuun saippua tuoksui... saippualle. Mutta kuivuessa on tullut pomeranssin tuoksu paremmin esille.
Seuraavalle kerralle laitan tähän saippuaan mandariinituoksuöljyä!! Ainakin minun jouluun kuuluu mandariinit. Vai mitä klementiinejä ne ovat...


Tämä on yksi lempisaippuoistani. Mieto ja hellävarainen, voi käyttää jopa kasvosaippuana. Eli "Paranneltu oliiviöljysaippua". Viime vuonna tekemäni satsi on annettu ja käytetty, joten uudet kuivumaan :)
Vuorasin muoteiksi pienet Pringlespurkit. Muokkasin reseptiä lisäämällä joukkoon kuivattuja kehäkukan terälehtiä ja vaihtamalla 25g vettä sitruunamehuun. Minun mielestäni todella kauniita saippuoita :)


Ja sitten jälleen "Tummaa maustesaippuaa" ja tällä kertaa pilkulleen ohjeen mukaan.
Nyt otin muotiksi pienen kuivakakkuvuoan, jonka vuorasin kelmulla.
Kaivelin saippualaatikoistani aikaisemmin sydänmuotilla tehtyjä mantelisaippuoita. Tarkoituksena upottaa ne uuteen massaan.
Koetin tällätä sydämmet leikkuukohtiin...
Kyllä jännitti avata tätä pakettia!!!!!!
Huh.... Jei!!!!!!!!


Saippuoiden kuivumista odotellessa puuhailin kasvonaamioiden kanssa. Paikallisessa luontaistuotekaupassa ei ollut kuin vihreää savea. Vihreä savi on hyvin puhdistavaa, mutta saattaa kuivattaa ihoa. Olen ratkonut ongelmaa lisäämällä savinaamioon sillointällöin muutaman tipan joko manteli- tai avokadoöljyä. Hyvin toimii!


6 kommenttia:

 1. Ai kun kiva blogi :) vasemman reunan kauppalistasta päätellen sinua voisi ehkä kiinnostaa minunkin pieni puotini http://www.versokauppa.fi/index.php

  VastaaPoista
 2. Kyllä kiinnostaa!!
  Kävin pikaiseen kuopaisemassa. Palaan puotiisi paremmalla ajalla uusiksi :)
  Kiitti vinkkauksesta.

  VastaaPoista
 3. Heitin ihanaa blogiasi tunnustuksella! :)

  VastaaPoista
 4. Olisi kiva saada reseptejä tänne. :)

  VastaaPoista