perjantai 21. lokakuuta 2011

HopeaKoRento?!?!

 Kävin kokeilemassa hopeasavikursseilla miltä tuntuu hopeasaven muokkaus. Ajattelin että voisi hyvinkin olla "minun juttu" kun olen näprääjä-nyhrääjä. Ihan mukavaahan se oli, mutta ei siitä uutta harrastusta tullut.

Ennen kurssia surffailin ja haeskelin aihetta netistä. Löytyi kyllä upeita juttuja! Päädyin sitten sudenkorentoon. Onhan sellainen tullut väännettyä jo risuistakin. Itseasiassa, ajattelin tehdä samalla "tekniikalla" tämän hopeisen. Eli ensin siivet ja liitän ne vartaloon.

Juupa-juu ja jaapa-jaa. Istuttiin ringissä ja askarreltiin vain..
Päätin pursotella siivet. Olin luonnostellut siipiä leivinpaperiin. Aloin pursottaa kuvan päälle. Ensin tuntui että sudenkorennosta tulee susi heti alkumetreillä, mutta kun pääsi pursottelun makuun niin siivistä tulikin työn paras osa. Eli pursottamiseen tykästyin :)
Siivet kuivattelin kuivaajalla ja aloin työstämään korennolle kehoa. Siinä tulikin tenkkapoo! Tuntui ettei se savenpala ollut milloinkaan oikeanlainen. Olin tuskin henkäissyt palaa kohti kun se kuivui!!! Ja eihän siitä mitään saa tehtyä, kun pala lohkeilee ja hilseilee joka suuntaan. Pieni sively vedellä ei auttanut. Kunnes sitten ruiskin vissiin liikaa vettä ja hopeasavea oli kaikkialla muualla paitsi siellä missä sitä kuuluisi olla.
Meni hermo ja raaputtelin savesta jonkinlaisen pötkylän  >:(  Pötkylän kietaisin siipien ympäri ja painelin kivet kiinni. Sivelin pinnan niin tasaiseksi kuin sain ja tyrkkäsin uuniin.
Polton jälkeen työstin hyönteistä hiomalla pahimpia kuhmuja pois...
 
Haaveissa oli tehdä pitkä, nivelikäs "pyrstö" sekä siro pää ja keskiosa, johon upottaisin zirkonit. Eipä todellakaan mennyt niin kuin strömssössä! Tuli omituinen lentävä nuijapää...
Eli paljosti vaatisi hopeasaven käsittely harjoittelua, että saisi mieleisen tuloksen. Haluan että materiaali on työstettävää kunnes olen tyytyväinen lopputulokseen ja toisekseen, on vähän turhan arvokasta holvattavaksi kynsien alle ;D  Taitaa olla parempi väännellä niitä risukorentoja...
Kuitenkin tyytyväinen, että pääsin kokeilemaan tuonkin materiaalin. Eipähän kalva ajatuksissa!
7 kommenttia:

 1. Siivistä tuli kyllä hienot.
  Mulle kävi vähän sama tulos lasinsulatuskurssilla. Ihan kivaa se on ja lopputuloksetkin on ihan hienoja, mutta se työn terapeuttisuus puuttuu kuitenkin. Ehkä mä olen itse rajoittunut, kun en kovin monenlaisia juttuja halua tehdä, kun ei ne silmää miellytä.

  VastaaPoista
 2. Hieno tuli silti ja hyvä että kokeilit hopeasaventyöstöä, nyt tiedät ainakin mitä se on. Kun sä tykkäät noista sudenkorennoista ja tykkäät huovutellakin, niin ootko koskaan huovuttanu sudenkorentoa?

  Siitä vois tulla hieno, jos laittais palluroita peräkanaa ja siivet sit kyl ehkä jostain muusta, vaik heijastin kankaasta, ni saattais tul aika hieno heijastin!

  VastaaPoista
 3. Aatuska: Mulla ihan sama! Alkuun piti saada tehdä kaikkea ja mitä niillä kaikilla sitten tekee ;) Nykyään tärkeintä on, että työllä on joko tarkoitus (esim. lahja) tai/ja että sen tekeminen on mieluista! Ja kun tekeminen on mieluista, sillä on juurikin tuo mainitsemasi terapeuttinen vaikutus!!

  Tellervo: Voi kiitos vinkeistä!! Et usko minkä aivomyllärkän sait aikaan ;D
  Just hommasin huopuvaa lankaa tarkoituksena huovuttaa koruhelmiä!! Kokeilen tuota helmisudenkorentoa :)! Heijastinsiivet; miten hienoa....
  Samantien tuli mieleen strömsössä tehty korento-seinäkoriste. Se oli myös tehty jostain palluroista.. täytyykin googlata.

  VastaaPoista
 4. Ihanaa! :) Kerro sitten heti josko onnistus ja kummonen tuli! Mä voisin ainakin tilata sulta semmosen! En oikein ole varma osaisinko itse semmoista tehdä, un huovutus ei todellakaan ole vahvin puoleni...

  Tsemppiä!

  VastaaPoista
 5. Minäkin kävin hopeasavi kurssilla pari vuotta sitten. Olin kanssa ihan innoissaan kun kerta noita korujakin teen. Mulle jäi ihan samat fiilikset! Tykkäsin pursottamisesta tosi paljon, mutta sen kiinteän palan muokkaaminen ei vaan onnistunut. En olekaan ikinä ollut kovin hyvä keramiikkatöissä, joten en kyllä yllättynyt tästä. Sain lopulta ihan kivat korut aikaiseksi, mutta ei jäänyt vakiharrastukseksi tännekään... :) Ehkäpä tälle pitäisi antaa useampia mahdollisuuksia ennen lopullista tuomiota? :)

  VastaaPoista
 6. Tellervo: Testauksia tehty. Laittelen kuvia sitten kun/jos saan jotain aikaan :)

  Totta Niina. Varmasti vielä kokeilen pursottamista jos tilaisuus tulee. Sillai että pääsen taas lainavälineillä kokeilemaan. Muutoin en raski tehdä kallista "makkelia" kaapinperukoille ;D

  VastaaPoista