sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Uusi piha

"Kuule, istuta vielä se omenapuu. Vaikka tuli jo tukkaasi nuolee. Vaikka huomenna saaste jo laskeutuu. Vaikka huomenna aurinko kuolee. Hyvin mielin voin vierelläs vilkuttaa kun maailma hautaansa nilkuttaa."
Juicen lyriikkaa. Loilotin pihalla puuhastellessa..
Taisin kolmatta kertaa vaihtaa uuden omenapuun paikkaa :D Sain taimen ystävältä ja tahdoin sen takapihalle, mutta kasvuston hakiessa paikkaansa jouduin Taimi Omenaista siirtelemään. Kuvitellaan taas niin on helpompi selittää...


Ihan ekaksi on pakko laittaa näkymä ovelta, kun olen niitä pitkin kesää laitellut... Huomaattekos mitään uutta?!?!?!?!? Meillä on rappuseeeet ♪...


Kuva ennen viimeistä rappusta. Sisään laitetaan villaa ja pääty laudoitetaan umpeen. Kaide lähtee seuraavaksi. Tilalle tulee rimoista tehty säleikkö.


Mies sanoi, että kahdet rappuset kesässä on vähän liikaa..
No, tässä kellarinrappuset. Jotka jäi hitusen kesken. Siis rappuset on valmiit, mutta laasti loppui kesken. Tarkoitus on päällystää kaikki askelmat ja ylimpään jouduttiin hakemaan lisää säkillinen. Niin paljon paljasta pintaa..


Kaiken kiireen keskelläkin oli pakko muutama kivi tyrkätä laastiin.. Akvaarioharrastuksen jäänteitä.


Ja sitten rehuosastolle.
Kukkapenkki siis jatkui muurin vierustaa. Etualalla taas kuuliljoja ja taustalle valkoista myskimalvaa. Niiden väliin, muurin viereen, istutin myös suklaamintun ja tavallisen mintun. Etualalla on sitruunatimjami kivien välissä. Toivottavasti talvehtii..
Tuo purkamaton muurinpätkä... Sen päälle on nyt mallattu harkkoja, koskapa ajateltiin siihen penkkiä. Voisi muurata.. Ajatus on vielä kehitysvaiheessa. "Penkin" taakse istutin pensaita, jotka olivat aikaisemmin suihkulähteen taustalla.


Elikkäs tästä käyskenneltäis.. Nyt hiekalla olevalle alueelle tulee varmaankin lisää hiekkaa, soraa, laattoja, kiviä.. Saas nähdä :)
Yksi idea olis laittaa tuohon kärhön kohdalle kaariportti ja portin toiselle puolelle myös kärhö. Kärhöportti :) Ja huomaattekos, sekopäinen kärhöni innostui uudestaan kukkimaan. Viimeksi se kukoisti heinäkuussa hiekkakasojen keskellä.Laitoin pienen polun suihkulähteen suuntaan. Helpottaa huoltotoimenpiteitä suihkulähteessä ja kukkapenkeissä.


Tossa alhaalla oikealla Taimi Omenainen. Valkoinen trötö (= salaojaputkenpätkä) on altakastelusysteemi. Menee vodat suoraan juurille.
Pihlajan juurelta lähti siis hanhikit. Siirsin tilalle muuta kasvustoa. Kulleroa ja nauhusta. Tavallaan väljensin suihkulähteen ympäristöä. Oli kasvanut umpeen...
Päätyyn istutin vielä viherherukan.


Suihkulähteen kanssa en jaksanut enää alkaa täräjöimään yhtään. Se on nyt siinä kevääseen asti sellaisenaan.
Pullo siirrettiin pois kun maansiirto alkoi. Enää en viitsi sitä laittaa takaisin, vaan pumppasin suihkulähdettä tyhjäksi.
Pitkän talven jälkeen on taas into päällä..


Auringonkukatkin ovat pelästyneet tätä kaikkea mylläystä niin, että pitää alkaa pörhistelemään.


Onneksi samettiruusut ovat sentään pitäneet rivinsä suorana. Ehkä joukossa on turvallisempaa...
2 kommenttia:

 1. Ooh... Näyttää hyvältä tuo piha :) Intouduin hieman tosta kivi-ideasta portaissa, meilläkin olis portaiden tekoa kesällä listalla ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa hauska itsekin katsella nyt näitä vanhoja kuvia..
   Välillä tuntuu ettei saa mitään aikaiseksi, mutta onhan sitä sittenkin saanut ;D

   Poista