sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Unelma Säleikkö

Ajatus on itänyt mielessä vuodesta 2010. Kuopion asuntomessuilla oli muutamassa talossa käytetty säleikköjä ja ritilöitä. Tykkäsin niistä kovasti ja mietin miten niitä soveltaisi kotioloihin. Täyspitkänä, siksi että estää paremmin lumen pääsyn oven edustalle. Ja mielestäni olisi ollut aika töpön näköinen pelkkänä kaiteena. Ja jos laittaa kaiteen ja kapan, niin miksei sitten voisi ritilöidä koko matkalta.. ;D


Ennen ja jälkeen kuvat. Tosin jälkeen-kuva on toivottavasti hyvin pian taas ennen-kuvana :) Rappusten kohdalle tuleva säleikkö on parhaillaan työn alla.
Vasemmalle (päätyyn) tulee ensi kesänä pieni terassi, josta sitten rappuset takapihan suuntaan.


Ja mitenkä tähän päädyttiin? Tuossa säleikön paikalla oli meidän laskusilta vesieristysremontin aikaan, joten vain yläkappa piti moukaroida poijes.


Lautatavara halkaistiin ja petsattiin. Rimat on noin 7 cm leveitä. Tramppiksen runko on hyvä petsausteline..


Suunniteltiin ja mallailtiin kehikkoa.


Tehtiin ritilää.. Poikkiritilät kiinnitettiin kehikkoon puutapeilla ja ruuveilla.
Ensimmäinen osio (vasemmalla) meni mainiosti, mutta kun kiinnitettiin oikeanpuoleinen säleikkö kiinni ensin oikeasta reunasta ja vasta sitten alettiin laittaa sitä keskeltä kiinni, niin alkoi ilmetä ongelmia :D Hommahan olisi pitänyt tehdä juurikin päinvastoin!! TAI tehdä kaksi erillistä säleikköä ja liittää ne yhteen. Mutta taas ollaan viisaana ja vettä kengässä...
Pieni aivoriihi ja homma tuli hoidettua "välipaloilla". Molemmin puolin laitettiin palat kannattelemaan rimoja. Keskikohta sitten siistittiin koteloimalla. Kuten toisesta kuvasta huomaa, keskikohta on huomattavasti tukevampi lopputuloksessa. Mikä on toisaalta ihan hyvä!


Koteloitiin rappuralli.


Tuo on ihan kätevä systeemi. Hiekat, muut murut ja murskeet menee tuonne askelman sisälle, josta ne voi sitten lakaista/haravoida pois. Rappusten edessä oli samanmoinen askelma aikaisemminkin.
Ralli on "alkuperäinen" ja sen kunnosti isä. Se oli jo aika ruosteinen ja vielä runnoutui remontin yhteydessä. Nyt se on parempi kuin uusi!
Palaamme näihin tunnelmiin toisen ritilän saavuttua paikoilleen :)

2 kommenttia:

  1. Blogissani on sinulle tunnustus! :)

    VastaaPoista
  2. Oi kiitos! Käyn pikimmiten noutamassa. Nettiyhteyden kanssa hieman ongelmia... toimii miten/milloin tahtoo >:(

    VastaaPoista