maanantai 26. syyskuuta 2011

Käsillä

Hommien vähentyessä (hah!) ulkona, alkaa käsitöiden haaliminen. Tai... no, ainakin alkaa olla illalla pimeää ja koleaa tehdä niitä pihatöitä.
Minä olen viihtynyt lankahyllyjen äärellä ja käsille onkin nyt haalittu lukemattomia projekteja.. jälleen kerran :D


Tässä muutama lankaostos.
Vihreä on Novitan Puro. Väri poistuu valikoimasta, joten alehyllystä haalittua... Päätynee säärystimiksi, jollen innostu huovuttamaan siitä jotain...?
Musta on Novitan Crystal ja sekin sieltä alehyllystä. Novitan lehdessä (talvi 2010) oli villapaidan ohje, jonka luulisin saavani kasaan. Isot puikot ja paksu lanka...
Vasemmassa yläkulmassa on uusin ihastukseni Polku. Vaikka on ohut lanka ja vaatii pienet puikot, niin olen innolla väkertänyt siitä säärystimiä. Uusimmassa Novitan lehdessä on ohje ylipolvensukille, joista jätän sen sukkaosan tekemättä. Eli aika timmit säärystimet :)


Laitan sitten kuvaa valmiista tuotoksista. Lanka on Paprika. Olen niin mieltynyt Polkuun, että haaveilen vielä niiden sukkienkin tekemisestä. Ans kattoo ny.... Värit vaihtuu kivasti murtaen ja etukäteen ei voi tietää minkälainen valmis tutotos on. Kivaa!!

Työn alla on myös Varpu langasta tuubi. Ohutta mohairin tyylistä lankaa, mutta muistaakseni keinokuitua enimmäkseen (lappu ehti jo kadota). Kympin puikoilla ainaoikeaa. Laitan kuvan valmiista :)
Tuubit jatkaa voittokulkuaan. En vielä viime talvena innostunut niistä, mutta nyt on omilla puikoilla ja tyttärenkin puikoilla tulossa tuubia. Tytöllä kapeampi versio, jota voi käyttää bandana huivin tyyliin. Itselle isompi, kiedottava malli.
Ja villahousut haluaisin tehdä.. Enkä mitään välihousuja. Eikä mitään legginsejä.. Puuhaan taas sitä villahousuvallankumousta :D


Mutta! Olen minä saanut jotain valmiiksikin asti... Papukaijasukat ♥ Harmittaa; varret olisivat voineet olla pidemmätkin. Lankaa jäi... Mutta muuten ihkuvärikkäät sukat.Ja loppuun kiitokset ruusuista Sielun kääntöpiirin Marialle.Tässä kuulunee vastata seuraaviin kysymyksiin.


Lempiruokaani on kasvisruoka :D Oi ei! Olen niin onneton näissä... Helpompi lienee luetella mistä en pidä, eli lihasta ja sienistä.

Lempparimakeiseni on ehdottomasti suklaa. Tumma. Välillä vaaleakin, mutta harvemmin nykyään..

Lempiluettava... Lukemiseni on kausiluonteista. Viimeisin isompi kahlaus on Stieg Larsonin Millenium-trilogia. Sitten satunnaisia kirjoja, jotka eivät ole jättäneet pysyviä muistijälkiä.
Kingiä luen ahmien aina kun saan lukemattoman käsiini.. Hohto on yksi parhaimpia kirjoja.. Irvingin Garpin maailma oli kutkuttava lukukokemus. Sadan vuoden yksinäisyys (Marquez) on luettu kaksi kertaa, Sinuhe kolmeen otteeseen.. Tykkään elämänkerroista. Historialliset kirjat ovat mielenkiintoisia.
Lisäksi käsityökirjoja, askartelukirjoja, kotikosmetiikkakirjoja, tietokirjoja, puutarhakirjoja...


Lempielokuvia on kamalasti!! Yksi tietenkin tuo Hohto. Kaurismäen elokuvat. Quentin Tarantinon elokuvat.. Potterit. Pirates of the Caribbean. Jääkausi ja KunFuPanda ;D En jaksa edes luetella, niitä on niiiin paljon. Elokuvien katsominen on ihanaa..


Viesikapulan laitan eteenpäin ihan vasta löytämiini, itselle uusiin blogeihin, joita olen innolla lueskellut.

Kiertoidea  -  ihan mahtavia koosteita!!

Kotoilua  -  lähellä ja kaukaa. Ihania kuvia ja hyvän makuisia juttuja.

Irman kuvia  -  en saa silmiäni irti niistä kuvista...

Vegaaninen versio  -  nimi kertoo kaiken :)

Mun tekemä  -  ompelutaitoiset ihmiset... ihailen :) Mukavaa retroilua.


2 kommenttia:

  1. Ihan iskee sukantekemisen into kuviasi katsellessa. Tutkinkin jo lankavalikoimia jokin päivä sitten. Edellisestä kerrasta onkin jo vuosia, kun väsäsin aikuisille lapsilleni ja äidilleni sukkia jouluksi. Kivat sivut sinulla. Kiitos ruusuisesta haasteesta. Yritän vastailla siihen viikonvaihteen aikana.

    VastaaPoista
  2. Kiitos tunnustuksesta! Tuli hyvä mieli! Sait itsellesi uuden lukijankin...

    VastaaPoista