lauantai 6. elokuuta 2011

RaksaRaijan juubajaabaa

Nyt voi jo vienosti huokaista. Mutta ei keuhkoja ihan tyhjäksi asti!! Hommaa vielä riittävästi. Kuitenkin saatiin patolevyt ja finnfoamit paikoilleen ennen sateita.


Kulunut viikko elettiin todellakin rakennustyömaalla. Silkkaa raksaa.
Lapset autteli juoksupoikina ja -tyttönä ja laittoivatpa muutaman kerran (eikä tarvinnut kuin ihan vähän lahjoa..) väsyneenä ja nälkiintyneenä kuopasta ryömiville vanhemmilleen ruokaa. Ikinä en ole niin hyvää pizzaa syönyt.. Pienin vietti muutamia päiviä mummolassa.
Hiekkaa sisällä ja ulkona ja varsinkin ulkona.. Lapiointia ja salaojaputkien asettelua. Lapiointia ja sadevesiputkien asettelua. Lapiointia ja patolevyjen laittoa. Taas lapiointia ja finnfoamien perään soittelua ja lapiointia.... Sitten vähän vielä lapioitiin.
Iltaisin ei tarvinnut UniJukkaa odotella. Ehti puolihöperönä mietiä, jotta pääseeköhän sitä aamulla ylös sängystä muuten kuin kierimällä. Kumma kyllä, aamujumppa suoritettiin lapionvarressa seuraavanakin aamuna. Tämän ohella aloitin työt käsityökeskuksessa :) Eli pääsin töihin lepäämään...
Otetaas taas sarja tylsiä raksakuvia. Paitti, veikkaan ettei ne ole tylsiä sellaiselle, jolla on vastaava meneillään tai tulossa. Ehkä pikakelaan nämä kuvat hamassa tulevaisuudessa ;D


Tässä on jo paljon tehty, että tähän on päästy. Antura on lääpsitty (ja jalat ja kädet...) bitumiliuoksella ja kermi on tohotettu kiinni anturaan ja sokkeliin. On levitetty kerros salaojahiekkaa...


 Siinä on putkea ja kaivoa ja mutkaa ja ritilänkantta ja y-liitosta ja...


Ensimmäinen kaivo tuli rappusten viereen. Patolevy loppuu tuohon koskapa kaivaminenkin loppuu tuohon. Yksi nurkka jää toiseen kaivuukertaan. Nyt ei riitä jaksut eikä rahat.. Mutta siis tuohon kaivoon liitettiin salaojaputki. Siitä tapahtuu lähtö ja siihen tulee liitos kun viimoinenkin nurkka laitetaan.


Rappusten alle oli putki pakko viritellä näin. Noita kiviä ja betonimöykkyjä ei uskaltanut liikutella. Tippuu vielä terassin katto niskaan.
Ja alakuvassa näkyy jatko seuraavalle tarkistuskaivolle asti.Vähän kivampia kuvia väliin. Napsin ohikulkiessa kuvia poikien leikistä. Ja tuokiokuva entisestä lapiosta..

 Tauko Sitten tuli kellarin kynnyksellä tenkkapoo. Kuvassa näkyy ratkaisukin pulmaan.
Uusi salaojaputki on paksumpi kuin nuo vanhat, joten liitos ei natsaa. Pelästyttiin jo, että joudutaanko piikkaamaan kynnys auki, mutta tokihan noita putkien liitosjutskia (on niillä joku fiksu nimikin) on oltava eri kokoisille putkille. Ja sellainen löytyikin!!
Kellarin "kynnykseen" on joskus tehty tarkistuskaivo. Eli periaate ihan sama kuin noilla muovisilla trötöillä. Ajateltiin, että voi olla ihan fiksua jättää se siihen.


Eli tässä kuvassa on jo salaojaputki hiekan alla ja päällä kulkee sadevesiputket. Sadevesiputki päätyy myös tuonne samaan liitosjutskaan. Mutta se menee tuon muovisen tarkistuskaivon ohi. Ne on tarkoitettu vain salaojaputkille.


Sadevesiputken paikalleen mallailua :) Tämän jälkeen alkoi taas hillitön lapiointi.. Ja finnfoamia odoteltiin hiukka. Onneksi tekemistä riitti sillekin ajalle, muuten olisi saattanut hitsata hermo kiinni. Levyt oli luvattu tiistai aamuun, tulivat torstaina iltapäivällä.


Tässä sitten on molemmat putket peitetty. Finnfoamit on maassa ja seinillä. Nyt huokaillaan tämä sateinen viikonloppu ja siivoillaan sotkuja. Sisällä ja ulkona.
Ensi viikolla tulee iso kauha ja tasoittaa maan. Viedään röhnää pois ja tuodaan multaa ym. tilalle. Ja varmaankin olisi hyvä rakentaa rappuset ja terassi.....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti