sunnuntai 7. elokuuta 2011

Munakoiso & co.

Ei ole poltellut liikoja munakoison kypsyminen, kun on päässy melkolailla unohtumaan koko kasvihuone. Kävimpä kameroineni kurkkimassa kuulumiset.


Voi herttileijaa...


Siis mitä...


Jep, kohta herkutellaan...


Yrttilaatikkokin kukkii. Tuo samettiruusu on hyvä. Peittää kivasti nyrhityt ja nypityt yrtit. Ja pitää kuulema vielä kirvatkin poissa. 
Taidan ensi kesänä istuttaa samettiruusua omenapuun ympärille!! Kaikki vinkit millä saa öttentöttiäiset pysymään poissa omenapuusta otetaan kiitoksella vastaan. Yhdessä omenapuussa oli niin hurjasti kirvoja ja jotain muuta öttiäistä (pieniä mustia tiploja), että yksikään omena ei kasvanut täysikasvuiseksi :( Vieressä oleva puu ei kärsinyt kirvoista ollenkaan!


Pensastomaatista alkaa saada satoa. Olen suurimpia lehtiä nyppinyt pois, jotta tomaatit saavat paremmin valoa. Lyhennellä ei ole tarvinnut, mutta tukea kylläkin. Tomaattitertut painavat pensaan kyljelleen, jollei laita tukikeppejä.


Etualalla k-kaupan makeasta suippopaprikasta kasvatetut paprikat. Taaemmassa laatikossa chilit. Ihan hyvältä näyttää :)
Huom! Näissäkin purkeissa muutama samettikukkanen..


Tässä basilikaa, jota olen ahkerasti kuivannut. Tässä ei suinkaan ole kaikki basilikani ;)
Vieressä oikealla valkoisen myskimalvan taimia. Siirrän ne kukkapenkkiin talvehtimaan. 
Sen vieressä eucalyptukset. Ei noilla kyllä yhtään koalaa ruokkisi.. Mutta koetan jos ne talvehtisivat sisällä. Eucalyptuksen lehtiä hiplaamalla saa kivan tuoksuiset sormet..
Basilikan vasemmalla näkyy laventeli ja rosmariini. 
Yrttejä kuivaamalla onkin saanut kivaa aromaterapiaa asuntoon. Myös kukkasten terälehtiä olen kuivaillut talven pimeiden päivien iloksi...


Vieläkö on kesää jäljellä....?


2 kommenttia:

  1. Voi kun sinun basilika on komian näköinen! Tänä kesänä ei minun basilikat onnistuneet OLLENKAAn :( Harvensinkin vielä useaan otteeseen ruukussa, kun näytti etteivät meinaa kasvaa. Mutta ei auta, ja nyt ovat ihan vaaleanvihreän-oranssin-kitukasvuisia :(

    VastaaPoista
  2. Voihan kurjuus :/ Olisko ollut ravinnepuutos..? Minä en kyllä kamalasti paneutunut lannoitukseen tänä kesänä, mutta tuo punainen (värjää veden punaiseksi) yleislannoite ja keväällä levitelty hevonkukku näytti piisaavan.

    VastaaPoista