sunnuntai 28. elokuuta 2011

Metsätähti-pitsikori

Napsahti postissa Kauhavan Kangas-Aitan uusin hinnasto. Ovat mieluisia hinnastoja, koska mukana tulee kivoja ohjeita. Nytkin iskin silmäni Lilli-ontelokuteesta virkattuun pitsikoriin. Nätti. Ohje ei ole vielä Lankatavaratalon nettisivuilla. Tulnee sinne myöhemmin? Ja toivottavasti korjattuna!!
Onneksi tein koria ensin töissä ontelokuteella. Videonauha on niin hankalaa virkattavaa, että olisi saattanut jäädä tekemättä. Eli pääosin ongelman tuottaa neljäs kerros. Pylväitä käsketään tekemään kaksi, kun niitä mielestäni tulee yksi! Purin työn neljä, viisi kertaa ennen kuin hoksasin missä vika ja kori alkoi nousta oikealla tavalla. Kun silmukoita on liikaa, niin arvaahan sitä mitä siitä tulee..
Tuon korin virkkasin kaksinkertaisesta videonauhasta koukulla numero 5. Korin korkeus on korkeimman sakaran kohdalta noin 8 cm ja halkaisia yläreunasta noin 15 cm.
Parituntinen siinä meni ja tuli rakkula käteen. Videonauha on kökköistä virkattavaa. Tietenkin jos virkkaisi löysempää olisi helpompaa, mutta tässä olisi hyvä käsialan olla aika tiukkaa. Kuten aijemmin tekemissäni kasettikukkasissa ja saippua-alusissa. Nauha ei ns. "juokse" ollenkaan. Sitä saa kiskoa ja asetella!


Mietin tälle käyttöä.. Toimii saippua-alusena sopivan kokoiselle saippua lohkareelle. Muutenkin kylppärissä ja veskissä pikkutavaran säilytykseen. Ulkonakin voi käyttää..

Mutta muutama metri veehooässää tuli taas uusiokäytettyä. Ja meinasin näitä tehdä vielä jokusen lisää. Kunhan sormet tästä vetreytyy..
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti