perjantai 26. elokuuta 2011

Köyhän naisen Lemon curd
Onneksi huomasin Yhteishyvässä Kesäkurpitsa-omena-marmeladin ohjeen. Tuppaa tuota kurpitsaa olemaan loppukesästä... Innostuin sitten heti tekemäänkin kun kaikkea oli lievästi soveltaen käsillä otettavissa.

Mittasin 500g kesäkurpitsaa ja omenaa. Molemmat kuorittuina ja siemenet poistettuina. Paloiteltuna kattilaan ja 1 dl vettä päälle. Kiehautetaan noin 15 minuuttia. Sillä aikaa voi pestä sitruunat ja raastaa kuoren. Minulla oli yksi iso sitruuna, mutta jos on pieniä niin laita useampi. Ohjeessa oli 250 g sitruunaa.


Omenat ja kesäkurpitsat vedetään tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisätään sitruunan kuoriraaste ja mehu, sekä 330 g hillo-marmeladisokeria. Kuumennetaan kiehuvaksi ja keitetään 5 minuttia. Purkitetaan puhtaisiin ja kuumennettuihin purkkeihin. Minulla ei ollut hillo-marmeladisokeria, joten laitoin hillosokeria n. 350 g. Tuli tosi tiukkaa hilloa niinkin.


Kun maistoin hilloa, tuli heti lemon curd, sitruunatahna, mieleen. Tosin mieto sellainen. Mutta kunhan teen seuraavan satsin.. Laitan tuplasti sitruunaa ;)
Ihana ohje, suosittelen!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti