torstai 21. heinäkuuta 2011

Talo tahtoo kuivan anturan

Ompas taas päiviä vierähtänyt.. Kaikenlaista pientä on tullut näprättyä ja vietettiin kahdestaan (mitä nyt 20 000 muutakin..) huiliviikonloppu Joensuussa, Ilosaarirockissa (siitä on jotain jutuntynkää tulossa). Josta piti sitten toipua vuorokausi.. tai pari ;)
Mutta nyt sitten vähän isompaa puuhastelua. Ainakin meidän mittakaavassa. Homma on ollu todo-listalla vuodesta 2003, elikkäs siitä kun muutimme tähän asumaan. Salaojaputkitus, seinien vesi-eristäminen.. ja mitä kaikkea siihen liittyy.
Alakerrassa on ilmeisesti liiterinä aikaisemmin toiminut huone. Sinne on tullut aikalailla kosteutta. Ja kovimpien sulamisvesien aikaan silkkaa vettä. Eli sanomattakin lie selvää ettei huonetta ole voinut käyttää. Eikä voi ennen kuin seinät saa kuivaksi. 
Ja kun hommaan kerran ryhdytään niin samaan hikeen päätimme vaihtaa kulkusuunnan kellariin. Kuvitetaampa hieman.. Eli alakerta on entinen autotalli ja edellinen omistaja on kaventanut oven, sekä muurannut lecaharkoista kulkutien.


Tässä vaan on sellainen hankaluus, että tuo kulkutie halkaisee koko pihan ja vie älyttömästi tilaa. Ei välttämättä olis kyllä jaksanut pelkän kulkusuunnan takia urakkaan ryhtyä, mutta nyt se tulee tässä isona bonuksena!


Ensimmäisenä tuotiin pihaan hiekkaa jota laitellaan salaojaputkien ylle-alle... Minäniitämuista. Tuosta puuttui vielä kuorma sitä varsinaista, karkeampaa salaojahiekkaa.
Sitten alkoi se kaivuu.. Minulla ei todellakaan ollut riittänyt käsitys siihen miten paljon sieltä maasta sitä... maata nousee. Ja sitten piti myös kaataa kokonaan toinen lecamuuri ja puolet toisesta. Hyvin oli tehty muurit... Kaivinkone sai tehdä tosissaan hommia :) Minä juoksentelin pelastelemassa liljojani. Onneksi kaivurimestari on tuttu mies. Hyvin ymmärtäväinen mies :) 
Mennään kuvitellen eteenpäin..


Tässä on muuri. Osa siitä kuopattiin syvälle maahan, mutta eihän tuollaisia harotuksia voi kovin lähelle pintaa jättää...


Että näin...


..ja näin. Nurmikonleikkuusta ei tarvitse tänä kesänä huolehtia :) 
Ja sielläpä se vasta asennettu uusi ja upea pyykkiteline kenottaa ;D Ei sentään rikkipoikki, vaan nostettiin suosiolla sivuun. Ja hyvä olikin sillä joku harjateräksen pätkä olisi kuitenkin katkaissut narut...


Tuolta minä jälkeenpäin loikin pelastamassa kukkaset pois. Eli suihkulähteeltä tänne on nyt ihan tasaista :/ Seisoin grillikatoksen vieressä. Tässä on vielä suht vähä maata ylhäällä. Tällä hetkellä suihkulähde on reunustettu hiekkakasoilla..


Ensimmäisenä päivänä päästiin jo kulman taakse. Eli kauhan takana on pukuhuoneen ikkuna. Oikealla liiterin ikkuna. Tuo putkenpätkä on vanhaa salaojitusta.
Eli about tähän jäätiin. Antura jo vilahti kellarinoven tykön, mutta lapioidakin vielä saa...

♪♪♫♫♪♫♪♫


Seuraavana päivänä kaivauduttiin porstuan alle. No, ei ihan mutta melkein :)


Tuonne ei kauhalla päässyt. Ihme konkelo.. Sieltä täytyy kaivaa lihasvoimin hiekat pois. Ja taas vanha salaojaputki heti nurmikon alla.
Siinä sitä on muutamaksi päiväksi ajankulua.. Vaikka tässä on jo muutaman päivän lapioinut niin asenne on yhä rock!!


Tässä seinää liiterin ikkunan alta. Hieman on routa nostellut.


Ja viereinen nurkka. Onneksi tässä pahimmat. Pelkäsin kyllä pahempaa. Yksi nurkka tosin kaivamatta, mutta toistaiseksi sekin näyttää kohtuu hyvältä.Huomaa sateen jälkeinen mutavelli...
Pari yleiskuvaa vielä.
Olen kyllä tyytyväinen tämän päiväiseen (päivä nro 3.) urakointiin. Saatiin lapioitua antura esiin melkein koko matkalta. Ja pakkotaukoja on ollut, paitsi pojan uimakoulu, niin myös ukkossateet. Mietinkin tuota märkää savea lapioidessani, miten kovalla sisulla ne suot on aikoinaan kuokittu.. ja meillä kaivinkone teki suurimman työn! Jestas!
Tekeminen on vasta alussa ja laittelen touhuja ja ajatuksia kun jaksan. Koettakaa kestää, se on nyt sitten tätä vähän aikaa :)Hiekkaerämaan keskellä kärhöni kukkii.. Laitoin tämän kuvan kahden ajatuksen vuoksi :)
Ensinnäkin sain viikonlopusta päähäni jumiin Sielun Veljien Laulun.
"Vaikken mä aina jaksa
Uskoo ja rakastaa
Niin on täällä vielä helvetisti
Kaunista katseltavaa"

Ja toisekseen.. Kaivaessani sain päähäni muistikuvan uutiskuvasta, jonka näin kauan, kauan sitten. Kuvassa oli muistaakseni luonnonmullistus repinyt talot, kaiken.. Siellä kaiken kaaoksen ja sekasorron keskellä nainen kasteli ruukkukukkastaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti