perjantai 8. heinäkuuta 2011

Risujakkara


Keräsin keväällä risuja tarkoituksena taivutella niistä lintuja. Aika kului ja eihän ne enää taivu vaan raksahtelevat poikki. Harmittaa kun lykkäsin lintujen tekemistä.. Nyt sitten mietin kuivien risujeni kanssa, että onko niistä muuhun kuin silppuriin? Päätin ainakin kokeilla jakkaran päällystämistä. Ja kuten kuvasta näkyy niin ei pöllömpi penkki!


Päällystin jalat risukerroksella ja sitten vasta älysin, että istuin on irrotettava :)


Yllä oleva kuvasarja varmaan kertoo kaiken oleellisen jalkojen päällystämisestä. Pyöritin rautalankaa vielä toisen kierroksen jalkojen ympärille kun olin saanut risut paikoilleen.Istuinosan tein kieputtamalla mahdollisimman notkean risunipun ympyräksi, johon sidoin kiinni neljä rautalankaa tasavälein. Jatkoin risunippujen lisäystä ja pyöräytin ne kiinni rautalangalla. Työn kasvaessa lisäsin uusia rautalankoja edellisten väleihin, jotta sain kaikki risut sidottua kunnolla.


Tämä on helppo ja mukava tapa tehdä vaikka risuvati, ruukunsuoja, amppeli.. Varsinkin jos risut ovat tuoreita ja notkeita... Nyt kuului ärsyttäviä risahduksia vähän väliä, mutta siltä osin helpottui kun työn halkaisija suureni.. Jälki olisi saattanut tuoreilla risuilla olla vähemmän rouhea, mutta ollaan nyt hyvin tyytyväisiä, että risujen raahaus ei mennyt ihan haaskuun!!!
Viimeisen kerroksen jälkeen kieputin rautalankojen päät parin ulommaisen risukerroksen ympäri. Vahvistaa hieman reunoja ja "päättelee" roikkuvat risujen päät työhön.
Sitten ei ollutkaan enää jäljellä kuin osien yhdistäminen.

2 kommenttia: