sunnuntai 3. heinäkuuta 2011

Mosaiikkitaso


Viimeksi jäätiin kovin samankaltaiseen tilanteeseen. Tosin sementti oli märkää.. No, tässä se alkaa olla kuivunut ja tarkoitus on alkaa siirtämään ja -saneerauslaastin avulla- kiinnittämään kaakelinpaloja betonilevyn päälle. Työrauhan takaa off-kiekura.. kesän suosituin suitsuke?
Betonilevyn pinta siveltiin laastilla, johon palat kiinnitettiin. Laitoimme ehkä hieman liian ohuen kerroksen laastia. Palat kyllä tarttuivat hyvin, mutta koska palaset ovat eri paksuisia olisi tässä vaiheessa runsaampi laastin käyttö kenties tasoittanut korkeuseroja.
Yksi keino tehdä palasten siirto on käyttää apuna kontaktimuovia. Painaa muovin kiinni laatanpaloihin ja asettaa palat näin osio kerrallaan paikoilleen. Muovi kannattaa irroittaa vasta kun palat ovat jämähtäneet kiinni laastiin.
TAI alunperin tehdä homma peilikuvana. Esim. vesiliukoisella liimalla paperille.. Silloin voisi kaataa betonin laattojen päälle.
Me emme kuitenkaan käyttäneet kumpaakaan niksiä vaan siirtelimme pala palalta palaset vanerilta betonille. Uusintaladonnassa jätimme ilmeisesti pienemmät välit. Piti hakea lisää laatanpaloja ja tehdä hieman sommittelua..


Työn sottaisuudesta johtuen ei kamalasti vaihekuvia tullut otettua. Tässä laitellaan jo reunoja.


Ja tässä tämä vaihe päätöksessään. Seuraavaksi saumaus. 
Valitsimme saumausaineen väriksi harmaan. Ja mielestäni valinta oli hyvä. 
Saumausaine hangataan erisuuntaisin vedoin väleihin. Hommaa hankaloitti pinnan epätasaisuus. Betonilevyä tasoittaessa olisi pitänyt olla tarkempi TAI sitten jo mainitsemani; laastinlevitysvaihe.
Kuitenkin ensikertalaisiksi selviydyimme mielestäni vallan hyvin. Pahin painajaiseni, että levy katkeaa, ei toteutunut!!
Levyn nostaminen kannattimille olikin jännittävää! Ja raskasta. 50 kiloa sementtiä ja hiekkaa plus laastit ja kaakelit. Etsimme takorautaisia kannattimia ja mies löysikin parhaat mahdolliset. Väri ei voisi olla enempää kohdallaan!! Molemmista suunnista... Yläkuvassa tason pesuhommelit vielä kesken. Laattoja sai pyyhkiä ja rapsuttaa puhtaaksi ihan tosimielellä.Vesiastiakin löytyi poistokorista. Väri kyllä oli totaalisen väärä, mutta otimme astian tuunattavaksi.
Eli asia korjaantui spraymaalilla :)


Hionta, maalaus ja voilà!


Koukku löytyi omista varastoista. Ripustuksen laitoin paksummasta rautalangasta, kiharoita taivutellen. Jotka näemmä jäivät pois kuvasta :) 
Emalivati on ollut tuhka-astiana, kasvihuoneella... Nyt se päätyi tänne. Ja jää!


Grillikatos on vielä alkutekijöissään, suunnitelmia riittää tulevallekin kesälle. Jos tänä kesänä saisi sipaistua vielä maalia noiden ikkunoiden ympärille....


Löysin todella kauniin krassin. Jo pelkästään lehdet ovat upeat, mutta nuo kukatkin! Vaaleankeltaisesta tummanpunaiseen. Täytyy kerätä siemenet talteen ensivuodelle :)2 kommenttia: