maanantai 11. heinäkuuta 2011

Lintukoto


 Idea näihin kotikoloihin lähti Ihana-askartelulehdestä.
Tykkään käyttää luonnonmateriaalia ja sitä mitä löytyy nurkista. Sattuneesta syystä nurkissa riittää risuja, tuohta, listanpätkiä, rautalankaa, maalia... Heinäseipäiden metsästys oli oma operaationsa ja pienenpieniä naulojakin etsiskeltiin hieman.


Tämän nakuttelin ensimmäisenä. Ja tässä oli vielä käytössä isommat naulat kuin seuraavissa. Ei millään malttanut odottaa seuraavaan päivään, että pääsee naulakauppaan.
Jos tulee tunne, että bisnekset luistaa, kunto on kohdallaan ja hermot rautaa, niin takaisin todellisuuteen pääsee naulaamalla kuivia risuja heinäseipääseen..


Sitten valmistui viiluista punottu katto ja se passasi hyvin yhteen sammaloituneiden portaiden kera. Katon kiinnitys kuumaliimalla, kyltti ja rappuset pienemmillä nauloilla :)


Tästä tuli jotenkin mieleen Muumilaakso...?
Katto on kahdesta tuohenpalasta sommiteltu ja kiinnitetty kuumaliimalla. Rappuset listanpalasta veistelty.


Oma hommansa tässäkin. Mulla ei meinaa mennä tuo jiirikulmaan leikkaaminen millään jakeluun. Onneksi sain apua :)
Tikapuut on rautalangan avulla kursittu kokoon ja ovat yhdellä naulalla kiinni seipäänpalassa. "Tervetuloa" kyltin rautalankaripustus on niitattu kiinni kyltin taakse.
Jokaiseen olen taakse niittaamalla kiinnittänyt ripustuslangaksi rautalankakiepin.

Pitkästä aikaa ihana näperrellä jotain pientä!! Kivoja oivalluksia kun etsii ja löytää.. Etsiminen ja löytäminen jatkuu vielä. Muutama reijällinen seipäänpala on vielä ja reijättömillekin on jo suunnitelmia.

10 kommenttia:

 1. Oi että, tälläsiä mä yritin värkätä viime talvena, heh heh. Se jiiriinsahaus on tosiaankin hankala juttu... ;D

  VastaaPoista
 2. Aivan ihania! :) Juurikin noin kun niitä on monta vierekkäin.

  Tuttu tunne tuo "en malta odottaa, pakko kokeilla heti vaikka tarpeet puuttuu" ;) Sain joskus tuon idean nappikorvisten tekoon, mutta siihen hätään mulla ei ollu nappikorvisten takaosia ollenkaan. Niinpä kuumaliimasin palan korutappia sinne taakse. Eihän ne nyt kestäneet ollenkaan tai olleet kovin kauniit, mutta kun pakko oli kokeilla..... :)

  VastaaPoista
 3. aika hurmaavat, noita katsellessa tulee väkisinkin hyvälle tuulelle. Mua ovat kiinnostaneet perhospöntöt myös, vaikka vain koristeenakin. En itsellä ajatellut tekemiseen pinnan riittävän, mutta jos toreilta ja turuilta löytyisi...

  tuo risujakkara on myös ihana!

  t. Manna (googletili jäkittää edelleen)

  VastaaPoista
 4. Senni: Niin, ajatella, että sitä jaksaa hermostumatta (ainakin melkein) väkertää peukalonkynnen kokoista kylttiä, mutta pää menee ihan solmuun kun miettii jiirikulmaa ;D Se eka vielä menee, mutta tällää se toinen siihen..

  Niina: Just noin se menee :)

  Kiitos Manna! Minä luulen, että näitä löytyy toreiltakin..
  Olen nähnyt jossain myös itikkapönttöjä, mutten sellaiseen ole vielä taipunut. Vaikka noita kodittomia (?) itikoita näyttää olevan pilvin pimein...

  VastaaPoista
 5. Sinulla on ihana blogi ja ihania käsitöitä :)

  VastaaPoista
 6. Ihania! Ootsinä kyllä taitava!

  VastaaPoista
 7. Olikon tuo lintukotojen alkuperäisidea Ihana-lehdessä?

  VastaaPoista
 8. Kuten ensimmäisessä lauseessa totesin; idea lähti Ihana-lehdestä :)

  VastaaPoista
 9. Olen pahoillani, mutta nyt mennyt lehdet sekaisin, sillä alkuperäinen idea on Taika-lehden 6-7/2011 numerosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti vinkistä :D Hyvin paljon mahdollista, että olen sekoittanut lehdet. Luen satunnaisesti molempia, mutta kumpaakaan minulle ei tule itselleni.
   Mutta pääasia lienee, etten yrittänyt omia ideaa itselleni ;)

   Poista