keskiviikko 27. heinäkuuta 2011

Jaba-daba-duu...

Kivisten ja Sorasten tunnari on soinut päässä koko päivän :) Kivinen päivä...
Kävikin jo hermoon tuo odottelu. Ei muutamaan päivään oikeastaan voinut tehdä juur mitään liittyen vesieristämiseen tai salaojittamiseen.. Kuivatellaan seiniä :)

Tänään sitten heti aamusta tuli kauha ja saatiin isot kivet pois rappusten alta. Oli pieniä jännitysmomentteja ja pääsi helpotuksenhuokaisuja yhdestä jos toisestakin suusta. Todella ahdas tila ja runsaasti murikoita. Kyllä ne kauhassa pieniltä näyttivät, mutta meneppäs lapion ja rautakangen kanssa koittamaan.. Homma meni paremmin kuin hyvin. Saatiin nurkka siihen kuosiin, että loppu hoitui lapiolla!

Myös terassi edistyi ;) Meidän rappusten korvike ei enää ylettänyt kuopan reunalle, joten purimme kaiteen ja kulku sisään käy nyt näpsäkästi. Ja lisään tähän, että perheessämme on kaksi korkeanpaikan kammoa potevaa henkilöä....


Tuosta ^ vasemmalta... Ja alakuvassa taas näköala suoraan ovelta :)


Ja tämän jälkeen lähdettiin hakemaan muurauslaastia, bitumiliuosta, sokkelin aluskermiä, teräsnauloja (kalliita!!) ja tulppia ja listoja ja...
Tehtiin myös hintavertailuja, mutta erot jäi muutamiin kymppeihin. Näinollen valinta tehtii palvelun perusteella. Saadaan samasta paikasta kaikki tarvikkeet ja neuvot. Itse asiassa neuvonta oli tänään niin hyvää ja perusteellista, että jopa minä ymmärsin mihin kaikkia aluskermejä ym. levyjä ja muita tarvitaan!! Eli tiedän mitä teen ja miksi ;D
Tulimme siis hurjan viisaina kotio. Minä tartuin lapioon ja mies alkoi tehdä laastilla viistettä anturaan. Sen päälle sivellään myöhemmin tartuntapinta bitumiliuoksella, jotta aluskermi tarttuu kiinni anturaan ja sokkelin ala-osaan.
Sitten aletaan laittamaan patolevyjä, joiden helma tulee kermin päälle. Krohöm... Näin sitä vaan heitellään rakennustermejä..


Eli tuossa ylhäällä suht puhtaaksi harjattu antura. Alhaalla siihen on laastilla tehty viiste. Kun siihen päälle tulee kermi (täältä löytyy tietoa sokkeli- ja radonkermistä, minä en osaa kertoa muuta kuin, että se on ihan kuin kattohuopaa...) niin vesi valuu patolevystä pitkin kermiä poispäin talosta. Salaojaputket tulee tuonne anturan viereen alaviistoon. Niin ja siihen tulee ensin karkeampaa hiekkaa.. Ja kun siihen vaiheeseen on päästy alan ajatella eteenpäin. Tämän sisäistämisessä oli jo urakka ;)


♫♪♫♪♪


Tässä meidän rappusten alainen ongelmanurkka, joka oli täynnä kiviä. Tässä olen jo päässyt hyvään alkuun lapioimisessa. Lapiossa tyypillinen lasti.. Kiviä, kiviä, kiviä.... Ja edessä suurehko kivi. Niitä nosteltiin varmaan kymmenkunta pois kaivurin avulla.


Nyt on isompi kivi tuupittu pois tieltä, kivi-sora-hiekka lapioitu pois ja antura lakaistu kuivumaan. Että oli urakka ja että olen tyytyväinen ja että olen väsynyt :) Onneksi lapiointi on nyt vähäksi aikaa ohi ja päästään kohtä lääpsimään seiniä. Seuraavaksi lapioidaan kun kuoppaa täytellään. Kiva-kiva!!!
Harmiksemme kulmasta paljastui myös toinen isompi halkeama. Mutta hyvä että paljastui! Nyt se paikataan ja eristetään ja peitetään. Kellarin kuivuminen voi alkaa :)

Alkaa olla nuo kuvat aika tylsiä näissä remppapäivityksissä.. :) Pitää petrata, mutta laitan tähän loppuun kuvan kasvihuoneelta. Munakoiso on valtavan kokoinen ja kukkii ihanin, hennon ryppyisin kukkasin.


2 kommenttia:

  1. Miten suomalainen kiviset ja soraset tunnarin teksti menee. Jos toedät olisin tosi iloinen jos kirjottaisit sen minulle: )

    VastaaPoista