maanantai 27. kesäkuuta 2011

Ekotiskitestin tuloksia

Argh... Ensin jätin tekemättä tarkoituksella. Ajattelin vielä testata itsekseni lisää, sitten unohdin että lupasin.. Muistin ja unohdin taas... No, tässä tulee!!
Kysehän on siis  tästä ja tästä.

Uuden Mustan kooste testituloksista oli armoton. Parhaimmin saatavilla oleva, mutta vähiten eko pesuaine voitti. Ja minun on myönnettävä, että tuo saatavuus seikka vaikutti minun pisteiden antoon. Pesutuloksissa ei nimittäin ollut Ecoverin ja AlmaWinin välillä eroa. Molemmat olivat tabletteja ja puolikkaalla pesutulos oli hyvä molemmissa.
Ecover oli minulle entuudestaan tuttu, joten sen testailun jätinkin aika lyhyeksi ja aloin melkein suorilla pesemään AlmaWinillä. Ja puolikkaalla peruslikaiset, kokonaisella jos oli kattiloita tms. Toimi vallan hyvin :)


 Attitudesta tykkäsin ehkä vähiten. En siitä syystä mitä Uuden Mustan sivulla minun väitetään sanoneen (kommentti ja kupit eivät ole minun....) vaan koska pesuainepussukka oli käytössä todella hankala ja kone pesun jälkeen sotkuinen. Pussukka ei mahtunut pesuainelokeroon. Toisten testaajien vinkistä laitoin sen palleron koriin. Sitä huolimatta Attitude sotki koneen. Ainoastaan pitkä pesuohjelma kuumalla vedellä jätti koneen puhtaaksi. Muutoin kone oli kuten alla oleva kuva näyttää.. Attitude on varmasti hyvä suurissa koneissa..?
Niin, astiat olivat kyllä puhtaita.. :)
Sonetin paketti tulikin sitten reilusti myöhässä, joten sen testailu jäi aika lyhyeksi ennen tulosten palauttamista. Mutta jatkoin testausta..
Sonetilta tuli tabletit, jauhe (kovalle vedelle) ja kirkaste. Sonet pesi muuten hyvin, mutta jokin kumma "kalvo" jäi lasiastioihin.Meillä on Aino Aallon juomalaseja ja ne jäi läikikkäiksi. Ihan kuin jotain tahmeaa juomaa olisi lasissa, mutta lasi ei tuntunut lasia kummemmalta. Yritin ottaa kuvaa, mutta yhdessäkään kuvassa ei "läikät" kunnolla jääneet näkyviin. Tuli heijastumia ym. Kaikki muut astiat kyllä puhdistuivat normaalisti.
Kirkasteella ei alkuun ollut vaikutusta, mutta kun olin jo jonkin aikaa pessyt Sonetilla ja käyttänyt kirkastetta samaan aikaan, niin tulos alkoi olla hyvä. 
Jauhetta en paljoa käyttänyt vaan annoin sen avopille, joka asuu kovan veden seudulla. Jauhetta oli kyllä kätevä käyttää kun vaihdoin pakkauksen oman, pahvisen mitan kaapeista löytyneeseen rkl-mittaan. Ja tässä pakkauksena voisi olla pahvi tai pussukka (täyttöpussi). Jauheenhan voi kaataa vaikka lasipurkkiin tms. mitä nurkista löytyy...

Suurin plussa kaikissa näissä aineissa on hajuttomuus. Kloori tai joku muu "tuoksu" puuttuu kokonaan! Itse en fosfaattiaineisiin palaa, mutta en kyllä välttämättä ole merkkiuskollinen myös millekkään näistä merkeistä. Hinta ja saatavuus asettaa suurimmat kriteerit, mutta kuten "kivenkolonkatja" pohti testiryhmän sivulla:
"Testi herätti myös ajatuksia: Mitä eroa näissä aineissa loppujen lopuksi on esimerkiksi LV:n hajustettomaan, väriaineettomaan ja fosfaatittomaan konetiskiaineeseen nähden? Koskapa LV ei kuitenkaan (ainakaan netissä, en ole kaupassa ehtinyt lappuja lueskelemaan) kerro tarkasti mitä pesuaineessa on, vertaileminen on vaikeaa. Lisäksi mietityttää, olisiko parempi käyttää kotimaista, fosfaatitonta ainetta kuin saksalaista ecosertifioitua ainetta? Miten logistiikkaketju oikeasti menee, syökö kuljetusten aiheuttama kuormitus ekohyödyn. Mietityttäviä asioita..."
Ihan samaa testatessa mietin kun lueskelin esitteitä.. Itse pakkauksissa kyllä oli todella huonosti tietoa. kaupassa niiden perusteella olisi aika huono päätellä mitään.
Lienee pääasia, että ajatuksia herätellään ja pestään ekosti logoista piittaamatta. Pienikin askel parempaan on aina askel parempaan... Keksisinköhän vielä jotain tyhmempää? Aivan varmasti ;D

2 kommenttia:

  1. Kiitos tästä postauksesta! Muuton yhteydessä sain VIHDOIN kauan himoitus astianpesukoneen, ja meidän ostoskassiin laitettiin sitten tuota Ecoveriä :) Luin tuota keskustelua tuolla läpi ja ajattelin että helpointa aloittaa astianpesukoneen käyttö ekoversiosta, jos se ei putsaa niin siirrytään sitten kaupan möhniin :) Hyvältä näyttää tässä vaiheessa, puolikas tabletti pesi koneellisen tosi hyvin :)

    Ecoverin paketin jälkeen vois käydä Ruohonjuuresta etsimässä tuota AlmaWiniä :)

    VastaaPoista
  2. Hienoa :) Onnea uudelle pesukoneelle ;)

    VastaaPoista